Falla overlegen i Drammen-sprinten

Maiken Caspersen Falla slo OL-mester Stina Nilsson i den andre sprinten på rad. Dermed fester hun et solid grep om sammenlagtseieren i sprintcupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av innspurten i vinduet øverst!

– Denne løypen passer meg bra. Det er fjerde gang jeg vinner her – den er ikke som mange av de andre med høy fart og mye nedover før oppløpet. Den passer bra for min lille, korte kropp, sier en lattermild Falla til TV 2.

Vant samtlige heat

Det var ingen tvil om hvem som var den sterkeste kvinnen i byløypen i Drammen.

Falla vant prologen, seiret i både kvart- og semifinaleheatene og vant duellen med OL-mester Nilsson i finalen.

Som hun gjorde i de foregående heatene, tok Falla også føringen i finalen og gikk tøft ut fra start.

I starten av den lange spurten hadde russiske Natalia Neprajeva kommet seg foran, men Falla mobiliserte voldsomt og fikk en god luke midtveis i bakken.

I mål hadde hun flere meter å gå på til Nilsson, som kom på andreplass.

Falla trenger bare tre verdenscuppoeng i Falun for å sikre seg sammenlagtseieren i sprintcupen neste helg – gitt at Nilsson vinner løpet. På tross av den enorme ledelsen vil hun ikke ta seieren for gitt.

– Jeg kan rote jeg og. Det hender av og til at jeg driter meg ut, men uansett hva som skjer i Falun er jeg fornøyd med siste del av sesongen. Det er noen år siden jeg har plukket verdenscupseire sånn som nå, sier Falla til TV 2.

Bare Falla til finalen

I kvartfinalene røk fem av ni norske kvinner knepent ut i den seige spurten i Drammen.

Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Mari Eide, Anne Kjersti Kalvå og Anna Svendsen måtte alle si takk for seg, mens Tiril Udnes Weng, Thea Murud Krokan, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla var med videre.

Fra semifinalen var det bare Falla som tok seg videre. Østberg røk ut på tid i heatet etter kluss med lagkamerat Krokan i spurten.

Udnes Weng var uheldig som kom på sisteplass i sitt heat, etter sveitsiske Nadine Fähndrich tråkket over skiene hennes.

– Jeg blir tråkket på. Hun burde bli disket, men det hjelper ikke meg nå uansett. Det er kjedelig å ikke få prøve engang, sa en irritert Udnes Weng til NRK etter heatet.