Klæbo suveren igjen – Brandsdal på andreplass

Johannes Høsflot Klæbo gikk til topps på sprinten i Drammen. Eirik Brandsdal var nærmest å utfordre sprintstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av innspurten i vinduet øverst!

– Jeg har slitt litt med å motivere meg etter OL og syntes Lahti var fryktelig tung. Jeg har vært sulten og har hatt lyst til å få fort her i dag. Det er ekstra stas å klare det når det er så mange som heier på oss, sier Klæbo til NRK.

Seieren i Drammen gir ham et godt grep om sammenlagtseieren i verdenscupen når det gjenstår to verdenscuphelger:

Holmenkollen og Falun.

Solid luke på Sundby

Etter å ha innkassert 100 poeng i Drammen, har han 328 poeng til gode på Martin Johnsrud Sundby i totalcupen. Klæbo er krystallklar på at han ikke kommer til å spare på kruttet på femmilen for å spare krefter til Falun.

– Jeg er «all-in». Det er to uker og to helger igjen – slik jeg ser det er det klart en femmil kommer til å sitte igjen, men klarer jeg å få med meg noen viktige poeng er det mulig å sikre kulen. Det er det som betyr noe nå, slår Klæbo fast overfor TV 2.

– Føler du at du har kontroll på seieren nå?

– Nei. Jeg har en grei luke, men det er mange poeng å hente i kollen og Falun der en må ha to gode helger. Det hjelper ikke å ta ett eller to poeng, man må være oppi der, svarer langrennsstjernen.

Utfordret av Brandsdal og Bolsjunov

I Drammen var det igjen Klæbos favorittdisiplin på programmet – klassisk sprint, hvor han har gått seirende ut av samtlige denne sesongen.

21-åringen hadde allerede før løpet sikret seg sammenlagtseieren i sprintcupen, og viste hvorfor nok en gang.

Aller hardest konkurranse fikk verdenscuplederen av Eirik Brandsdal, som vant Drammen-sprinten i fjor og står med tre seire totalt i byen.

I kvartfinaleheatet var det dødt løp mellom de to, med samme prosedyre i semifinalen. For øvrig ble de også nummer én og to i prologen.

Norge, som etter løpet har den utrolige statistikken som lyder på 13 av 14 mulige seire på Drammen-sprinten, hadde åtte av tolv løpere i semifinalen.

Bolsjunov forhindret totaldominans

I finalen var den russiske kometen Alexander Bolsjunov det eneste utenlandske innslaget, men russeren klarte likevel å forhindre at Norge tapetserte pallen med en tredjeplass.

Bolsjunov hadde teten i bunnen av den siste, lange motbakken, men hadde ikke krefter til å matche Klæbo og Brandsdals enorme tempo. Klæbo fikk en god luke midtveis i bakken, og selv om lagkameraten kom fort bakfra hadde han stålkontroll på seieren – igjen.

Klæbo medgir at den russiske løperen kommer til å bli en tøff konkurrent i årene som kommer.

– Det kan bli mange dueller med han. Han er fryktelig sterk, og god på det som er – spesielt i klassisk. Det kommer til å bli brutalt de neste årene, sier Klæbo om konkurrenten til TV 2.

Sindre Bjørnestad Skar, Kasper Stadaas og Emil Iversen fulgte på de neste plassene.