PROGRAMLEDER: Marius Skjelbæk.
PROGRAMLEDER: Marius Skjelbæk. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

TV 2 fortsetter med FotballXtra

TV-krigen er tonet ned, men TV 2 gir Discovery fortsatt kamp om fotballseerne når FotballXtra fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det populære programmet er flyttet til TV 2 Sportskanalen.

I fjor skapte det storm da TV 2 flere ganger viste mål fortløpende fra eliteserierunden i FotballXtra. Mot slutten av sesongen forsvant målshowet over i sportsnyhetene. Det blir også standarden i 2018-sesongen.

– Vi etablerte en praksis i løpet av forrige sesong som vi bygger videre på. Det betyr FX uten mål, og sportsnyheter på Sportskanalen med mål, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til NTB.

Marius Skjelbæk leder FotballXtra etter at Davy Wathne sluttet i TV 2. Han får med seg Jesper Mathisen, Solveig Gulbrandsen, Steffen Iversen og tidligere landslagssjef Egil Olsen i studio.

– FotballXtra er Norges viktigste fotballprogram siden 1992 og klar for en ny sesong. Vi forsterker laget med Steffen Iversen og Solveig Guldbrandsen, som gir oss enda mer nærhet, innsikt og lidenskap for norsk fotball, sier TV 2s sportsredaktør.

Ivar Hoff vil også dukke opp med sine kvikke replikker og fargerike briller.

– Det borger for heftige diskusjoner, levende beskrivelser og mye energi, sier Hagen.

Eliteserien sparker i gang i helgen. Snø og kulde har preget Norge i ukene før den tidligere seriestarten. Jesper Mathisen tror folk velger TV og ikke kamparena i åpningsrunden.

– Jeg kjenner hele Kristiansand, men kjenner få som har lyst til å gå på Start-kampen mot Tromsø. De gidder ikke å fryse og måtte labbe rundt i snø. Da ser de heller på et fantastisk program på Sportskanalen. Da blir de underholdt på en helt annen måte, sa Mathisen nylig til NTB.

(©NTB)