SPÅS Å FÅ EN STOR SESONG: Da TV 2s eksperter skulle velge sine favoritter til hvem som blir årets stjerneskudd i Eliteserien 2018, ble to Molde-spillere nevnt først.
SPÅS Å FÅ EN STOR SESONG: Da TV 2s eksperter skulle velge sine favoritter til hvem som blir årets stjerneskudd i Eliteserien 2018, ble to Molde-spillere nevnt først. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB Scanpix

– En av Solskjærs disipler blir årets stjerneskudd i Eliteserien

TV 2s fotballeksperter spår årets toppscorer, årets unge spiller og årets kjøp i søndagens sesongpremiere av FotballXtra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se FotballXtra på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo, søndag fra 17.30!

Eliteserien er tilbake, og søndag går også startskuddet for årets FotballXtra.

Marius Skjelbæk har med seg Jesper Mathisen, Solveig Gulbrandsen og Steffen Iversen i studio, for å lose seerne gjennom runden med heftige diskusjoner, levende beskrivelser og tonnevis med energi.

De fire ekspertene kommer i programmet også til å ta på seg spåmannshatten, og se inn i krystallkulen for å besvare noen av spørsmålene mange lurer på når det hele nå sparkes i gang på ny.

 • Hvem blir årets toppscorer i Eliteserien?
 • Hvem blir årets beste unge spiller/stjerneskudd?
 • Hvem blir årets kjøp?

Allerede nå får dere en sniktitt på tipsene til duoen som også var en sentral del av FoballXtra forrige sesong. Ekspert Jesper Mathisen og programleder Marius Skjelbæk deler nemlig allerede her sine første spådommer.

Jesper Mathisens tips:

 • Toppscorer:

  Alexander Søderlund, Rosenborg.
  Nicklas Bendtner vil være førstevalget på topp hos Rosenborg så lenge han er frisk og i form, men jeg tror også at Søderlund vil score en god del mål i første halvdel av sesongen. Så kommer sommeren og Bendtner skal til VM, og så blir han kanskje solgt? Da er det plutselig Søderlund som er førstevalget, og da har han hatt nok tid og fått nok kamper til at han er tilbake i toppslag. Med tanke på hvor mye sjanser Rosenborg skaper tror jeg også denne sesongen at toppscoreren kommer fra Trondheim, og da blir det enten Bendtner eller Søderlund.

 • Beste unge spiller:
  Tobias Svendsen fra Molde kan bli årets unge spiller. Han har vært fantastisk god i vinter, og jeg tror han får sitt store gjennombrudd i Eliteserien denne sesongen. Hans lagkamerater i Molde får ikke rost ham nok, og her har Solskjær en ekstremt spennende unggutt som han kan utvikle til å bli en fremtidig spiller for det norske landslaget.

 • Kjøp:

  Gilbert Koomson var fantastisk for Sogndal i 2016, mens han var langt svakere i 2017. Han trengte en ny utfordring i en større klubb, og det har han nå fått i Brann. I vinter har han vært meget god, og han tilfører dette Brann-laget mye av det de har manglet offensivt. Han kommer til å herje på Branns høyreside sammen med Teniste og Haugen, og jeg tror fort dette kan være årets kjøp i Eliteserien.

Marius Skjelbæks tips:

 • Toppscorer:

  Marcus Pedersen, Strømsgodset.
  Nicklas Bendtner bøtter før VM og blir solgt i fellesferien. Pedersen hadde en terningkast 3-sesong i fjor, men kommer til å spille på et topplag som skaper mange sjanser i kamp etter kamp. Holder han seg skadefri og ikke hopper på et utenlandseventyr til, kan han gjøre 20 mål.

 • Beste unge spiller:

  Erling Braut Håland, Molde.
  Slo gjennom på høsten i fjor og vil være enda bedre i år. Eksplosiv, passe gæren og fotballklok. En millenniumskalv som allerede er blitt en okse.

 • Kjøp:

  Herman Stengel, Strømsgodset.
  Fyller 23 i år, men har egentlig hatt spillestil som en rutinert veteran siden han var konfirmant. Vil vokse på et miljøskifte og blir general, ballfordeler og dirigent i et lag som kan henge med i gullkampen - lenge.

Hva tror du? Ta diskusjonen på TV 2s Facebook-sider!

Solveig Gulbrandsens tips og Steffen Iversens tips får du altså i programmet.

Se FotballXtra på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo, søndag fra 17.30!