TRIBUNETRØBBEL: Denne skandalekampen var grunnen til poengstraffen til PAOK. Foto: InTime Sports via AP
TRIBUNETRØBBEL: Denne skandalekampen var grunnen til poengstraffen til PAOK. Foto: InTime Sports via AP

Greske fotballsupportere invaderte TV-stasjon etter poengtrekk

40 PAOK-supportere invaderte studioet til den greske kanalen ERT 3 tirsdag. De tvang TV-ankrene til å lese en fem minutters protest mot poengtrekk på lufta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Supporterne protesterte mot den greske superligaen etter at deres lag PAOK ble trukket tre poeng etter forrige måneds oppgjør mot Olympiakos. Kampen ble utsatt etter at Olympiakos-trener Óscar Garcia ble truffet av gjenstander kastet fra tribunen.

Kampen som skulle vært spilt 25. februar ble satt til 3-0-seier til Olympiakos, mens PAOK fikk 30.000 euro i bøter og må spille sine to neste hjemmekamper for tomme tribuner, inkludert kampen mot ligaleder og tittelrival AEK.

– Administrasjonen i ERT fordømmer invasjonen av ERT 3-studioet under en livesending, lyder en uttalelse fra den berørte TV-stasjonen.

TV-stasjonen la til at aksjonen stoppet den normale flyten i programmet på «en svært udemokratisk måte som på ingen vis er forenelig med sportsånden.»

I protesten som sportsankrene måtte lese opp hadde PAOK-supporterne skrevet at avgjørelsen om poengtrekk var den «største sportsskandalen noensinne.»

De oppfordret også alle PAOK-supportere til å delta i en større protestmarsj i bysentrum torsdag, samt før den oppsatte hjemmekampen mot AEK søndag.

Etter å ha gjennomført stuntet forlot supporterne TV-studiet fredfullt og ingen ble arrestert.

PAOK har anket avgjørelsen om poengtrekk i superligaen. De har blant annet beskyldt Óscar Garcia for å overspille. Dette gjør klubben til tross for at spanjolen måtte overnatte på sykehus etter å ha blitt undersøkt av en nevrolog.

Poengtrekket betyr at Thessaloniki-klubben nå ligger på tredjeplass i ligaen. Det er fem poeng opp til ledende AEK, mens Olympiakos er kun ett poeng foran.

(©NTB/ TV 2)