TOPPSCORERE: Mohamed Salah, Harry Kane og Sergio Agüero har alle 40-målsgrensen innenfor rekkevidde.
TOPPSCORERE: Mohamed Salah, Harry Kane og Sergio Agüero har alle 40-målsgrensen innenfor rekkevidde. Foto: Scanpix/TV 2 montasje

Ingen har klart det på ti år – nå kan tre spillere kopiere Ronaldos bragd

Harry Kane, Mohamed Salah og Sergio Agüero kan alle kopiere Ronaldo-bragden ingen har gjort for et engelsk lag på ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Daily Mail er Cristiano Ronaldo den siste spilleren som har passert den «magiske 40-målsgrensen» i alle turneringer for et engelsk lag.

Det var i 2007/08-sesongen, der portugiseren scoret utrolige 42 mål på 49 kamper for Manchester United.

Ronaldo fordelte scoringene på 31 i Premier League, åtte i Champions League og tre i FA-cupen.

Lørdag braker det løs på Old Trafford når Liverpool kommer på besøk. Se nordvest-derbyet på TV 2 Sport Premium eller Sumo klokken 13.30!

Tre spillere i rute

På ti år har ingen klart det Ronaldo klarte, men Harry Kane, Mohamed Salah og Sergio Agüero bør alle ha gode sjanser.

Kane har scoret 35, Salah 32 og Agüero 30. TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mener spesielt Kane og Salah bør ha gode sjanser.

– Jeg er ikke overrasket over at Kane er på det tallet. Det er nesten logisk, og han er favoritten til å score flest av de tre, sier Stamsø Møller, og fortsetter:

HERJET: I sommer er det ni år siden Cristiano Ronaldo forlot Manchester United til fordel for Real Madrid.
HERJET: I sommer er det ni år siden Cristiano Ronaldo forlot Manchester United til fordel for Real Madrid. Foto: Jack Taylor

– Salah har også et veldig fint program igjen, der Liverpool er klare favoritter i mange kamper. Både han og Kane er spillertyper som scorer mål uansett, og de har vært hakket mer notoriske enn Agüero.

Ankepunktet mot Agüero er at Gabriel Jesus nettopp har returnert fra skade, og sannsynligvis kommer til å ta en del av argentinerens spilletid.

– Agüero har en avløserkonkurranse som gjør at jeg tenker det er en litt lenger vei for ham til 42 mål, argumenterer TV 2s fotballekspert.

– Større forskjell mellom topp og bunn

At ingen har klart å krysse 40-målsgrensen de ti siste årene forklarer Stamsø Møller med at det er blitt større forskjell mellom topp- og bunnlagene.

– Forskjellen blir bare større og større på de gode og dårlige lagene, og de beste spillerne spiller som oftest på de beste lagene. Det er pengenes makt, selv om det ikke var noen sinnssyk pengebruk rundt Salah, Agüero eller Kane, sier han, og spår at man vil se flere spillere som krysser grensen de neste sesongene.

– Topplagene blir mer suverene, og da skaper de litt mer. Så skal det sies at det er tre vidunderlige spillere, legger han til.

Kane ligger best an

Harry Kane: 35 mål (24 i Premier League, 4 i FA-cupen og 7 i Champions League). Tottenham-spissen har maks 18 kamper igjen, dersom laget skulle ta seg til finalen i både Champions League og FA-cupen.

Mohamed Salah: 31 mål (24 i Premier League, 6 i Champions League og 1 i FA-cupen). Sensasjonsmannen har maks 14 kamper igjen, dersom Liverpool skulle ta seg til en Champions League-finale.

Sergio Agüero: 30 mål (21 i Premier League, 2 i FA-cupen, 3 i ligacupen og 3 i Champions League). Argentineren har maksimalt 15 kamper igjen, dersom laget skulle ta seg til finalen i Champions League.

Kilder: Daily Mail og Whoscored.com.

Lørdag braker det løs på Old Trafford når Liverpool kommer på besøk. Se nordvest-derbyet på TV 2 Sport Premium eller Sumo klokken 13.30!