OL-SUKSESS: Simen Hegstad Krüger sopte med seg tre medaljer fra OL i Sør-Korea. Nå er han usikker til helgens folkefest i Holmenkollen.
OL-SUKSESS: Simen Hegstad Krüger sopte med seg tre medaljer fra OL i Sør-Korea. Nå er han usikker til helgens folkefest i Holmenkollen. Foto: Johansen, Erik

Syk Krüger usikker til Kollen-femmila

Simen Hegstad Krüger har slitt med sykdom etter OL i Pyeongchang. Han står i fare for å måtte droppe kommende helgs femmil i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det vil bli tatt en vurdering av den dobbelte OL-mesterens helsetilstand inn mot folkefesten på hjemmebane.

– Han har slitt med noe forkjølelse og influensa. Det er lett å dra på seg sånt når det har vært mye styr, sier Myhr Nossum til NTB.

Krüger ble olympisk mester på tremila med skibytte i Sør-Korea og bidro i tillegg sterkt til norsk gull på stafetten. I tillegg fikk han med seg en sølvmedalje fra 15-kilometeren i fri teknikk.

Etter hjemkomst fra Pyeongchang har det vært mye virak rundt 24-åringen.

– Det har vært uvanlig mye for hans del, som går fra å være en relativt anonym landslagsløper til å bli en av de heteste, sier landslagstrener Myhr Nossum.

På spørsmål om hvor Krüger står helsemessig foran Kollen-femmila, svarer han:

– Vi må ta en vurdering på det, men akkurat nå står han på listen over utøvere som skal stå på startstrek.

– Når tar dere en endelig avgjørelse?

– Så nært som mulig helgen, svarer Myhr Nossum.

Årets 50 kilometer i Kollen går i skøyting og vil passe Oslo-gutten Krüger godt.

– Han har hatt en helt vill sesong uansett, men det er klart han gjerne skulle hatt kronet den med ei femmil i skøyting i sitt eget nærområde, sier landslagstreneren til NTB.