Torsk med chorizohakk à la Klaus Sonstad

I dag fikk Wenche besøk av ernæringsfysiolog Berit Nordstrand og programleder Klaus Sonstad – han er usikker på om god mat kan være sunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torskefilet med grønn ertepure og chorizohakk

Oppskrift Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.

Torsk:

  • 600-800 g torskefilet med skinn uten bein
  • 2-3 mandelpoteter per person

Ertepuré:

  • 400 g frosne grønne erter
  • 1 ss smør
  • havsalt og pepper etter smak

Chorizohakk:

  • 50-100 g chorizo (spansk spekepølse, helst rå)
  • 30 g soltørket tomat
  • 2ss smør+ 2 ss rapsolje til steking
  • 1-2 ss naturlig fermentert soyasaus evt tamari (Helios)

Begynn med tilbehøret.

Kok mandelpoteter. Hell av kokevannet og damp etter koking.

Hakk chorizo og soltørket tomat. Surr i pannen i smør/olje på middels varme til chorizopølsebitene er litt sprø. Hold varmt.

Gi de frosne ertene et oppkok i lettsaltet vann. La ertene koke et par minutter. Slå av kokevannet. Kjør ertene til pure med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og smak til med havsalt og frisk kvernet sort pepper

Del torskefileten i serveringsstykker. Ha litt smør/olje i en varm stekepanne. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i stekepannen. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.

Server fisken på en seng av ertepure med chorizohakk over og kokte mandelpoteter på siden.

SUNT OG GODT: Torsk med chorizohakk og ertepuré. Foto: TV 2
SUNT OG GODT: Torsk med chorizohakk og ertepuré. Foto: TV 2