Sergei Skripal i samtale med sin advokat under en rettssak i Moskva i 2006. Han ble dømt til 13 års fengsel. Foto: Misha Japaridze
Sergei Skripal i samtale med sin advokat under en rettssak i Moskva i 2006. Han ble dømt til 13 års fengsel. Foto: Misha Japaridze

Tidligere spion (66) funnet forgiftet og bevisstløs på benk i England – tilstanden er kritisk

Sergej Skripal fungerte som dobbeltagent for Russland og MI6 - ble funnet bevisstløs på et kjøpesenter sammen med en kvinne.

Britisk politi informerte søndag om en alvorlig hendelse da en mann og en kvinne plutselig ble alvorlig syke på et kjøpesenter i Salisbury.

Giftig stoff

De to har blitt eksponert for et giftig stoff, som foreløpig ikke er identifisert. Politiet jobber nå med å finne ut hvilke stoff de har blitt utsatt for.

Mannen som ble syk er identifisert som den russiske eksspionen Sergej Skripal. Både han og kvinnen er innlagt på intensivavdelingen ved sykehuset i Salisbury i kritisk tilstand.

Dobbeltagent

Skripal er en pensjonert russisk etterretningsoffiser, som ble dømt til 13 års fengsel i 2006 for å ha spionert på vegne av Storbritannia, skriver Sky News.

Han ble dømt for å ha lekket identiteten til russiske spioner til den britiske etterretningsorganisasjonen MI6.

Ifølge Russland hadde han blitt betalt 100.000 dollar for informasjonen, som han skal ha lekket til Storbritannia på 1990-tallet. Han ble senere fløyet til Storbritannia, der han fikk asyl etter en spionutvekslingsavtale mellom USA og Russland i 2010.

Politiet sier at verken mannen eller kvinnen hadde synlige skader da de ble funnet søndag. Ifølge vitner har politiet arbeidet på stedet konstant siden klokken 17 søndag ettermiddag.

(©NTB/TV 2)