N'Golo Kanté i duell med Barcelonas Ivan Rakitic i Mesterligaen.
N'Golo Kanté i duell med Barcelonas Ivan Rakitic i Mesterligaen. Foto: Andrew Boyers

– Chelsea-stjerne besvimte foran skrekkslagne lagkamerater

N'Golo Kanté (26) måtte igjennom full legesjekk etter at han besvimte i garderoben fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

26-åringen, som sto over kampen mot Manchester City søndag grunnet sykdom, skal ifølge The Telegraph ha besvimt i garderoben etter fredagens trening.

Avisen skriver at skrekkslagne lagkamerater var vitne til besvimelsen. De trodde den franske midtbanedynamoen hadde fått problemer med hjertet.

Det tok bare sekunder før en Chelsea-lege kom til. Etter å ha fått tilbake bevisstheten og sjekket på stedet, ble Kanté sendt til en spesialist for en rekke tester av hjertet.

Testene avdekket ikke noe feil med Kanté, som ble klarert for spill mot City. Han følte seg derimot uvel søndag morgen, og Chelsea tok derfor ingen risiko ved å la ham spille.

Tilbake i trening

Samme dag ble det kjent at Fiorentina-kaptein Davide Astori hadde dødd i søvne i løpet av natten. Situasjonen til Kanté kan ha vært i bakhodet til Chelsea-manager Antonio Conte da han tydelig preget snakket om dødsfallet før kampen.

Det er ikke fastslått noen direkte årsak til at Kanté besvimte, men man mistenker at sprengkulden Europa opplevde i forrige uke har spilt inn.

N'Golo Kanté var mandag tilbake på treningsfeltet. Det forventes at han er tilgjengelig for lørdagens kamp mot Crystal Palace og neste ukes avgjørende mesterligakamp mot Barcelona.

Kanté er en av Chelseas viktigste spillere som ballvinner på midtbanen. Han var sårt savnet i tapet for Manchester City, som gjør at Chelsea er fem poeng bak Tottenham i kampen om mesterligaplass. Chelseas sesong kan holdes i live med en seier mot Barcelona. Da vil Antonio Conte helst ha alle sine beste spillere tilgjengelige.