TOGPÅKJØRSEL: To menn er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av et tog på Alnabru i Oslo natt til lørdag Foto: Bendiksby, Terje
TOGPÅKJØRSEL: To menn er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av et tog på Alnabru i Oslo natt til lørdag Foto: Bendiksby, Terje

Mann involvert i dødelig togulykke i Oslo nekter å si hva de gjorde i området

To polske menn døde da de ble påkjørt av toget ved Alna stasjon i Oslo fredag. En tredje mann som overlevde hendelsen, ønsker ikke å si hvorfor de var på togsporene.

– Han har ikke sagt noe om hva de gjorde i området, og har heller ingen forklaring på det, sier Rune Skjold, som er seksjonsleder for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til TV 2.

De omkomne er 26 og 33 år gamle. Begge er polske statsborgere med lovlig opphold i Norge, ifølge Skjold. Tredjemann, som også er en polsk statsborger, befant seg utenfor skinnegangen da toget kom. Han har blitt avhørt av politiet, men har ikke forklart hvorfor de befant seg på sporene.

Ifølge Skjold er det uklart hvorfor mannen ikke vil forklare seg om hvorfor de var i området.

– Om det er på grunn av traumatisk konsekvens eller ønske, er ikke godt å vite, fortsetter han.

En lokfører stoppet og forsøkte å få mennene bort fra området i forkant av ulykken, ifølge Skjold. Lokføreren prøvde også å få dem inn i sitt tog, men de ville ikke være med ham. Lokføreren ble deretter vitne til hendelsen.

– Nå har vi sett på saken i dag, så får vi se om det er noen oppgaver vi må gjøre som vi ikke har gjort. Så er det et spørsmål om dette er en sak for politiet i det hele tatt å forfølge, sier Skjold.

NTB/ TV 2