BLE BARE 31 ÅR: Davide Astori mistet livet søndag.
BLE BARE 31 ÅR: Davide Astori mistet livet søndag. Foto: Matthew Childs/Reuters

Åpner etterforskning etter Astori-dødsfallet

Fiorentina-kaptein Davide Astori ble bare 31 år gammel. Nå etterforskes dødsfallet for å fastlå om det er snakk om en drapssak eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktoratet i den italienske byen Udine bekrefter at de etterforsker Davide Astoris dødsfall som en mulig drapssak.

Den 31 år gamle Fiorentina-kapteinen ble funnet død på sitt hotellrom forut for bortekampen mot Udinese i Serie A søndag.

– Slik det ser ut døde spilleren av hjertestans som følge av naturlige årsaker, var den opprinnelige uttalelsen fra Udine-aktor Antonio De Nicolo, gjengitt i blant annet Football Italia søndag.

Ifølge samme nettsted og radiostasjonen Rai sier Antonio de Nicolo i aktoratet at dødsfallet nå etterforskes.

– Vi har åpnet straffesak med en hypotese om uaksomt drap. Foreløpig venter vi på obduksjonsrapporten. Per nå er ingen ansvarlige, og det er heller ikke noen som virker til å kunne svare for noe, sier Nicolo.

Det var NRK som i Norge først meldte om de nye oppdateringene.

Ifølge avisen La Gazzetta dello Sport er det igangsatt etterforskning for å utelukke at noen har skyld i dødsfallet.

– Obduksjonen vil finne sted i morgen, for å forsøke å klargjøre dødsårsakene. I mellomtiden har sjefen for aktoratet i Udine, Antonio de Nicolo, annonsert at saken etterforskes som uaksomt drap, og kaller det en «nødvendig handling», skriver de.

Samme avis meddeler også at dødsfallet markeres kraftig i Firenze mandag. I Fiorentinas hjemby har tusenvis av supportere lagt ned blomster, skjerf, flagg og bannere til ære for sin avdøde kaptein.

Nyhetsbyrået ANSA rapporterer også om nyheten, og bekrefter at dette dreier seg om normal prosedyre rundt uforutsette dødsfall.

– Det er er en plikt å fastslå om Astoris dødsfall skjedde på grunn av et tragisk dødsfall eller om noen burde ha oppfattet noe, skriver de.

– Det er helt grusomt
Davide Astori, som var på banen i 14 landskamper og scoret ett mål for Italia, spilte blant annet for de asurblå mot Norge på Ullevaal i 2014.

– Han ble sett på en av dem som skulle utfordre Juventus-stopperne på landslaget. Med litt mer marginer på sin side så kunne han blitt en fast landslagsspiller for Italia. Det er helt grusomt, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller da dødsfallet ble kjent søndag.

Alle søndagens Serie A-kamper ble avlyst, og Stamsø Møller tror dødsfallet kommer til å prege Fotball-Italia i lang tid fremover.

– Det kommer til å bli markert over hele Italia. Det ryster italiensk fotball. Mine tanker går til familien. Dette er en stor tragedie, sa en tydelig preget Møller.

Kondolanser har strømmet på fra hele fotballverdenen etter forsvarsspillerens bortgang ble kjent, og både tidligere lagkamerater og trenere har vært blant dem som har brukt rosende ord om den nå avdøde Astori.