Conte i strupen på «idiotiske» Gary Neville etter City-tapet

Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Jamie Redknapp slaktet Chelseas taktikk mot Manchester City. Det falt ikke i god jord hos Antonio Conte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea tapte 0-1 mot Manchester City på Etihad søndag, og ble til tider regelrett utspilt.

Se Antonio Contes svar til Neville og Redknapp i vinduet øverst!

Etter kampen høstet manager Antonio Conte mye kritikk for sin defensive tilnærming til kampen.

Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Jamie Redknapp var ikke nådige i sin dom over Chelseas spill.

Neville kalte Contes tilnærming til kampen for «en flause», mens Redknapp gikk ett skritt lenger og mente Chelseas spill var «en forbrytelse mot fotballen» og «anti-fotball».

EKS-UNITED: Tidligere Manchester United-kaptein, Gary Neville, er nå fotballekspert for Sky Sports.
EKS-UNITED: Tidligere Manchester United-kaptein, Gary Neville, er nå fotballekspert for Sky Sports. Foto: Jon Super

Det gikk ikke upåaktet hen hos den temperamentsfulle italieneren.

– Jeg er ikke så idiotisk at jeg vil spille åpent mot Manchester City og tape 0-3 eller 0-4, sa Conte på pressekonferansen da han ble konfrontert med ekspertenes uttalelser.

– Hvis jeg husker godt, for tre dager siden, Arsenal spilte to ganger mot City og da kritiserte dere Arsène Wenger fordi de slapp inn tre mål på bare 30 minutter.

– Eksperten må bruke hodet sitt når han snakker om taktikk, fordi jeg mener du må ha kunnskap når du snakker om taktikk, ikke bare prate tull, sa en irritert Antonio Conte.

– Det er noe som ikke stemmer i Chelsea

Chelseas offensive stjerner fikk lite til i kampen, og da Eden Hazard ble byttet ut til fordel for Alvaro Morata med minuttet igjen på klokken, var det en betuttet stjernespiller som gikk rett forbi sin manager på vei av gressteppet i Manchester-regnet.

– Se den. Iskald front mellom Hazard og Conte når han går av. Det er noe som ikke stemmer i dette Chelsea-laget, det er helt åpenbart, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Den pressede Chelsea-manageren hadde også fått spørsmål om Chelseas tilnærming til kampen i pressesonen rett etter kampen.

– Burde dere ha vært modigere og angrepet City?

– Nei, synes du det? Jeg mener at man kan tape kampen med mye med en gang man åpner seg opp og gir dem mye rom. Kampen vil ikke ende 0-1.

– Men ikke ett eneste skudd på mål, er det godt nok?

– Nei, det er ikke godt nok. Men det er sannheten. Jeg tror ikke det kom av taktikken. Det er ikke enkelt å spille mot Manchester City for øyeblikket.

Chelsea har nå tapt fire av de siste fem kampene, og er fem poeng unna den viktige fjerdeplassen som kvalifiserer til Mesterligaspill neste år.

Om en snau uke kommer nok en beinhard test for Antonio Contes menn; da venter Barcelona på Camp Nou i returoppgjøret av Mesterligaens åttedelsfinale.