NY KONTRAKT VAR KLAR: Kun tilfeldigheter gjør at Davide Astori ikke har skrevet under på en ny konrakt med Fiorentina allerede. Mandag skulle han sette penn til papir, men Fiorentina-kapteinen gikk bort så altfor tidlig søndag.
NY KONTRAKT VAR KLAR: Kun tilfeldigheter gjør at Davide Astori ikke har skrevet under på en ny konrakt med Fiorentina allerede. Mandag skulle han sette penn til papir, men Fiorentina-kapteinen gikk bort så altfor tidlig søndag. Foto: Matthew Childs

Fiorentina-eieren: – Astori skulle skrive under på ny kontrakt mandag

Fiorentina fortviler etter det tragiske dødsfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fiorentina er i sorg etter den tragiske bortgangen til lagkaptein Davide Astori.

Midstopperen døde søndag, bare 31 år gammel.

Han ble funnet død på hotellrommet sitt, og de første rapportene tyder på at dødsfallet skyldes naturlig årsaker, og at at han mest sannsynlig døde av hjertesvikt.

Det var da Astori aldri dukket opp til frokost i forkant av søndagens bortekamp mot Udinese at en av lagets massører fant 31-åringen død på hotellrommet.

Etter at dødsfallet ble kjent, ble alle sju Serie A-kampene som skulle vært spilt søndag utsatt.

– Det er vanskelig å stå her, det er en så stor tragedie, sier Fiorentina-eier Andrea Della Valla til journalistene som møtte opp utenfor klubbens treningssenter. Det skriver Football Italia.

Før søndagens tragedie rammet, hadde Astori og klubben planer om at de mandag skulle offentliggjøre gode nyheter om kapteinens fremtid i Fiorentina.

– Når jeg tenker på hans familie og på guttene, så vet jeg ikke hva jeg skal si. Han skulle signere en ny kontrakt på mandag, så han kunne avslutte karrièren sin i Fiorentina, sier Della Valle.

Bare tilfeldigheter sørget for at kontrakten ikke ble signert tidligere.

– Han skulle egentlig signere torsdag, men vi utsatte det på grunn av kaoset det dårlige været skapte. Jeg er fortsatt i sjokk, sier Fiorentina-eieren.

– En ekte kaptein
Han forteller om en spiller som også kunne hatt en rolle å spille i fotballen etter endt karrière.

– Han var et referansepunkt for hele laget. Vi snakket i en god halvtime etter Bologna-kampen, og han fortalte med om prosjektet og de nye guttene. Han virket allerede som en trener eller en sportsdirektør, sier Della Valle.

– Jeg er stolt over å ha kjent ham. Astori var den første til å tro på den nye begynnelse for klubben, og vi vil alltid savne ham. Han var en ekte kaptein, fortsetter han.

Fiorentina-eieren tror det vil ta tid å bearbeide tapet av en spiller som var en ledestjerne i garderoben.

– Vi må gå videre, og jeg ber dere om å forstå den tilstanden vi er i nå. Guttene må finne den styrken de trenger for å reagere, sier han.

– Byen må være tett på familien hans. Det var bare et så stort sjokk. Han var en spesiell person i garderoben, du kan se det av den hengivenheten lagkameratene har for ham, fortsetter Della Valle.

Knust
Fiorentina-spiller Carlos Sanchez, som nå er på lån til Espanyol, var utrøstelig da han fikk vite om Astoris bortgang på sidelinjen etter søndagens oppgjør mot Levante.

– Carlos er knust. Vi prøvde å få ham til å føle seg bedre, men det er veldig vanskelig, sier Espanyol-kaptein Victor Sanchez.

– Vi kan ikke gjøre noe annet enn å tilby våre kondolanser, fortsetter han.

Ifølge Football Italia har Sanchez fått tillatelse fra klubben til å fly til Firenze for å være sammen med sine tidligere lagkamerater.

Skal hedres under landskamp
FA skriver på Twitter at de vil hedre Davide Astori når England og Italia møtes på Wembley senere denne måneden.