FRISPARK-KONGE: Dette var Lionel Messis tredje frisparkmål på rad i serien.
FRISPARK-KONGE: Dette var Lionel Messis tredje frisparkmål på rad i serien. Foto: Albert Gea

Magisk Messi-frispark avgjorde seriefinalen

Lionel Messi senket Atlético Madrid med sitt 600. mål i karrieren, og avgjorde også mest sannsynlig serien i samme slengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona-Atlético Madrid 1-0

Fem poeng skilte Barcelona og Atlético Madrid før søndagens oppgjør på Camp Nou, som derfor var regnet som en ren seriefinale.

Den vant Barcelona, takket være Lionel Messi nydelige frispark midtveis i den første omgangen.

Det var argentinerens 600. mål i karrieren.

Dermed leder Barcelona La Liga med åtte poeng, elleve serierunder før slutt. Katalanerne er fremdeles ubeseirede i ligaen.

Messi-magi

De to lags managere kunne velge fra et tilnærmet helt skadefritt mannskap før oppgjøret.

Helt fremme hos Barcelona startet Philippe Coutinho, Luis Suárez og Lionel Messi, mens Atlético satt sin lit til Antoine Griezmann og Diego Costa på topp.

Kampen åpnet forsiktig, men etter 25 minutter fikk Barcelona frispark i farlig posisjon, drøye tjue meter fra Atléticos mål.

Lionel Messi steg frem – hvem ellers? – og bøyde ballen vakkert i hjørnet. 1-0 til vertene.

Atlético-målvakt Jan Oblak fikk en hanske på ballen, men klarte bare å slå ballen lengre opp i krysset.

Lionel Messi har nå scoret på frispark i tre serierunder på rad i La Liga.

Et skår i gleden for hjemmelaget var at kaptein Andrés Iniesta måtte gå av banen etter 35 minutter, med noe som kunne ligne på en strekk på baksiden av låret. Dermed står han i fare for å miste returoppgjøret i Mesterligaen mot Chelsea om en drøy uke.

Messis frisparkmagi var den store forskjellen på lagene etter en noe tam førsteomgang.

Skuffende Atlético

Diego Simeones Atlético evnet ikke å sette Barcelona-forsvaret på de helt store prøvene, og Barcelona-angrepet fikk det heller til å stemme.

Det var også gjennomgangsmelodien i andre omgang. Diego Simeone tok grep tjue minutter og kastet innpå spissen Kevin Gameiro for midtbanespiller Gabi, i et forsøk på å sette press på Barcelona.

Antoine Griezmann har vært i gryende form den siste tiden, og scoret tre mål i forrige seriekamp mot Sevilla. Mot Barcelona var imidlertid franskmannen skuffende anonym.

Innbytter Gameiro trodde han hadde utlignet for bortelaget fem minutter før full tid, da han hamret ballen i mål etter at Diego Costa hadde headet den ned til ham. Målet ble imidlertid korrekt annullert for offside på den tidligere Chelsea-spissen i forkant av scoringen.

Kampen var heller ikke noe fyrverkeri fra Barcelonas side, men de hadde Lionel Messi på laget, og spilte i tillegg en solid forsvarskamp. Det var nok til å vinne seriefinalen mot Atlético søndag, og dermed også mest sannsynlig La Liga.