JUBLET FOR TRE TRIUMFER: Marcel Hirscher hever armene i Kransjka Gora etter at seier betyr både enkeltseier, verdenscupseier sammenlagt i slalåm og verdenscupseier sammenlagt totalt.
JUBLET FOR TRE TRIUMFER: Marcel Hirscher hever armene i Kransjka Gora etter at seier betyr både enkeltseier, verdenscupseier sammenlagt i slalåm og verdenscupseier sammenlagt totalt. Foto: Borut Zivulovic/Reuters

Kristoffersen best av de nest beste:

Overlegne Hirscher sikret to titler: – Som Messi på ski!

Henrik Kristoffersen klarte kun å forsvare 2. plassen fra 1. omgang i Kranjska Gora-slalåmen søndag.
Marcel Hirscher vant, og det betyr også at to sammenlagtseire i verdenscupen ble sikret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen måtte nok en gang nøye seg med 2. plass bak suverene Marcel Hirscher i slålåm søndag.

I slovenske Kranjska Gora, der Hirscher også vant storslalåmen lørdag, ble avstanden mellom de to 1,22.

I AKSJON: Henrik Kristoffersen fotografert i 1. omgangen i Kranjska Gora i Slovenia
I AKSJON: Henrik Kristoffersen fotografert i 1. omgangen i Kranjska Gora i Slovenia Foto: Jure Makovec/AFP

2. plassen var Kristoffersens 14. pallplassering i verdenscupen denne sesongen. 23-åringen har kjørt seg inn til topp tre-plasseringer i alle verdensuprennene i slalåm denne sesongen, og har aldri levert så mange pallplasseringer som 14 på en og samme sesong.

Overlegne Hirschers seier betyr at østerrikeren tok sin 57. verdensscupseier i karrieren, og at han søndag sikret seg både verdenscupen sammenlagt og slalåmcupen. Seieren var Hirschers sjuende sammenlagtseier i karrieren, og 29-åringen har vunnet hver eneste verdenscup sammenlagt siden 2012.

– Han er en levende legende. Det er bare å ta to skritt tilbake og nyte tidenes alpinist, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl etter Hirscher hadde kjørt i mål til overlegen seier.

– Han vinner med marginer som er helt unormalt. Han har full kontroll på alt han gjør. Så god balanse og aldri en dårlig dag på jobben. Det er som Messi på ski! sa ekspertkommentator Marius Arnesen.

2. plass etter 1. omgang, men langt bak
Kristoffersen var hele 82 hundredeler bak allerede etter 1. omgang, og kjempet i praksis om 2. plassen med duellanter som den overraskende OL-mester André Myhrer og Hirchers landsmann Michael Matt. Fire tideler skilte fra Kristoffersen på 2. plass til Matt på 4. forut for 2. omgang.

Da fire mann gjenstod var det Ramon Zenhäusern, sølvvinneren fra OL, som ledet. Han var nummer ti etter første omgang, men kjørte meget bra i 2. omgang og holdt ledelsen lenge.

Matt var den første som skulle prøve seg på sveitserens tid, men østerrikeren kjørte ut. Deretter var det Myhrer, som også fikk det svært tungt mot slutten etter veldig uryddig kjøring. Han kjørte i mål til 22. plass.

Så var det Kristoffersens tur, og med 1,17 å gå på fra 1. omgang ble det ny ledelse. Marginen til slutt var på 39 hundredeler, hvilket sa mye om Zenhäuserns 2. omgang.

Foss Solevåg nest beste norske
Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer ni og 13 etter 1. omgang, mens Timon Haugan kjørte seg ned til en 29. plass fra startnummer 60. Jonathan Nordbotten kjørte ut.

I 2. omgang ble det skuffelse for Nestvold-Haugen, som ble nummer 26. Haugan imponerte på ny, og ble nummer 25. Foss Solevåg kjørte i mål til foreløpig nest beste tid fra sin 9. plass, og sikret med det en topp ti-plassering. Til slutt ble det 5. plass på den elegante nordmannen, hvilket er sesongbeste for hans del.