Alexander Kristoff har to seire for sitt nye lag, UAE Team Emirates. I Paris-Nice, som starter søndag, jakter han sin tredje.
Alexander Kristoff har to seire for sitt nye lag, UAE Team Emirates. I Paris-Nice, som starter søndag, jakter han sin tredje. Foto: Philippe Lopez

Kristoff: – En forsmak på Tour de France

I Paris-Nice sykler Alexander Kristoff for første gang sammen med Dan Martin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saint Quentin): – Vi stiller med samme type lag som vi vil gjøre i Tour de France. Det blir spennende å se hvordan det vil fungere, sier Kristoff foran det TV 2-sendte etapperittet som starter søndag kl. 15.

Se alle etappene av Paris-Nice på TV 2 Sumo!

Vi møter ham på hotellet kvelden før det hele braker løs med en 135 km lang etappe i utkanten av den franske hovedstaden.

Han kommer sammen med sin nye lagkamerat Dan Martin ut av middagsalen.

Mens Kristoff slår seg ned for en prat, hilser iren høflig før han forsvinner opp på rommet i en hyggelig passiar med lagets andre nordmann, Sven Erik Bystrøm.

Første test

Dette blir det første rittet Martin og Kristoff sykler sammen. Og det blir en test på hva som venter når de vender tilbake til Frankrike i juli som sidestilte kapteiner for UAE Team Emirates.

– Vi har et balansert lag som passer bra for de fleste etappene i Paris-Nice, og jeg og Dan Martin kommer til å hjelpe hverandre de dagene vi kan. Søndag går vi for at han skal vinne. Etappen avslutter med en to km lang bakke. Det blir for hardt for meg. Da skal jeg hjelpe ham inn mot bakken, så får han klare biffen selv mot slutten, forteller Kristoff.

Begge to er ny i laget. Dan Martin syklet for Quick Step i fjor og imponerte med sin offensive kjøring sist sommer, da han til slutt endte på 6. plass i Tour de France. I juli kommer de til å dele laget mellom seg.

– Det kommer til å gå veldig bra, mener Kristoff.

– Sliter med opptrekket

Stavanger-mannen føler imidlertid ikke at han har funnet sin drømmeoppstilling på de rytterne han skal ha rundt seg. Etter tre ritt i midtøsten i februar, har ikke Team Emirates knekt koden til et perfekt opptrekk.

– Vi sliter litt i spurtopptrekket, innrømmer 30-åringen, til tross for at han står med to seire etter innsatsen i Dubai, Oman og Abu Dhabi.

– Foruten den siste etappen i Oman, der jeg vant, så har vi ikke fått det til. De må lære seg å holde seg samlet. Nå var det sånn at mens noen syklet til venstre, syklet andre til høyre. Da blir det vanskelig. Man må stole mer på hverandre, utdyper han.

– Gjør dette deg frustrert?

– I Dubai var jeg frustrert over å være så langt unna. Men jeg fikk to seire etterpå, så det roet seg litt, svarer han med et smil.

Litt av problemet er at laget har stilt med forskjellig mannskap i de tre første rittene til Kristoff for hans nye arbeidsgiver, noe som har gjort det vanskelig å terpe på detaljene. I Paris-Nice får han igjen nye folk foran seg inn mot spurtene, da er det Ben Swift som vil får ansvaret som sisteopptrekker.

– Har du bestemt deg for hvem du ønsker å ha med deg i opptrekket?

– Vi får se hvordan det fungerer med Swift i dette løpet. Han er en god allrounder og har tidligere kjørt opptrekk for Edvald (Boasson Hagen), så han vet hva som skal til.

Alle gode ting er tre

Kristoff har pekt seg ut den andre, tredje og femte etappen i Paris-Nice.

– Det er egentlig kun den andre etappen som er bankers at vil ende med spurt. Denne løypa er ikke skreddersydd for oss spurterne, selv om det er mange av oss med i dette rittet. Jeg har imidlertid god erfaring med å sykle Paris-Nice som oppkjøring frem mot Milan-Sanremo, sier han.

I «rittet mot solen» møter han sterke navn som Elia Viviani, Andre Greipel, Dylan Groenewegen, John Degenkolb og Arnaud Demare.

– Hva slags følelse har du etter sesongstarten?

– Jeg føler meg egentlig ganske bra. Jeg har hatt flere seire enn to på samme tid av året tidligere, men samtidig hadde jeg færre seire i 2014 - da jeg vant Sanremo. Så jeg er i rute og jeg har en god følelse.