Full Napoli-fiasko gir Juventus los på gullet

Serie A-leder Napoli gikk på megasmell med 2-4 hjemme mot Roma, mens serietoer Juventus nærmet seg voldsomt i gullkampen i Italia med overtidsseier mot Lazio.

GOD: Lorenzo Insigne var svært aktiv for hjemmelaget, men klarte ikke redde poeng. Foto: Cesare Abbate

Napoli har ikke vunnet Serie A siden 1990.

Klubben kunne ledet serien med fire poeng med seier mot Roma, men tapet gjorde at det i stedet bare skiller ett poeng mellom Napoli og Juventus.

Lorenzo Insigne ga Napoli ledelsen etter seks minutter, mens Cengiz Ünder utlignet umiddelbart for Roma.

Deretter sørget en Edin Dzeko-dobbel for 3-1 til gjestene fra hovedstaden. Diego Perotti økte til 4-1 før Dries Mertens reduserte på slutten.

Dybala ordnet seier

Juventus kan takke stjerneangriper Paulo Dybala for at de nå kun er ett poeng bak serielederen, og det med én kamp mindre spilt.

Paulo Dybala satte inn sitt 15 seriemål for sesongen på imponerende vis da Juventus slo Lazio 1-0.

Først slo argentineren tunnel på Lazios Felipe Luiz, før han liggende i duell med Marco Parolo fikk løftet ballen opp i hjørnet tre minutter på overtid.

Juventus jager sitt sjuende strake Serie A-mesterskap og fikk hjelp av rivalen Roma, som noen timer senere snudde 0-1 til en imponerende 4-2-seier på San Paolo.

– Jeg visste ikke om jeg skulle spille 90 minutter, siden var min første kamp på en stund og vi har en storkamp i vente på onsdag, sa Dybala etter å ha sikret Juventus en heldig trepoenger.

Argentineren var tilbake fra lårskade, som har holdt angriperen ute av spill i en måneds tid.

– Jeg følte meg i fint slag og fikk en scoring, men vi må heve oss i London, sa Dybala.

I en meget svak kamp var Dybalas overtidsmål den store beholdning. Juventus må levere på et helt annet nivå i onsdagens returkamp i Champions League mot Tottenham på Wembley.

Det endte 2–2 da lagene møttes i Torino.