NOT SO COOL RUNNINGS: Carrie Russell (til vestre) og Jazmine Fenlator-Victorian representerte Jamaica i bob. Nå har en av dem levert en positiv dopingprøve.
NOT SO COOL RUNNINGS: Carrie Russell (til vestre) og Jazmine Fenlator-Victorian representerte Jamaica i bob. Nå har en av dem levert en positiv dopingprøve. Foto: Mohd Rasfan

Dopingtrøbbel for jamaicansk OL-bobduo

Jazmine Fenlator-Victorian og Carrie Russell ble de første kvinnelige deltakere fra Jamaica i vinter-OL. Nå har én av dem testet positivt på et forbudt stoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Aftonbladet lørdag. Avisen siterer nyhetsbyrået Reuters i saken. Det er foreløpig ikke klart hvem av de to utøverne som har testet positivt. Det skal dreie seg om stoffet clenbuterol, som normalt benyttes som astmamedisin.

– Vi har blitt informert om at en av utøverne våre har levert en positiv test. Vi undersøker saken nå. Vi er overbevist om at dette kommer til å løse seg, sier leder Christian Stokes i det jamaicanske bobforbundet.

I Pyeongchang-OL ble Fenlator-Victorian og Russell de første jamaicanske kvinner til å delta i et vinter-OL. Duoen endte på 19.-plass i toerbob i lekene i Sør-Korea.

Fenlator-Victorian er amerikanskfødt. Hun deltok i Sotsji-OL i 2014, men da for USA. Den tidligere friidrettsutøveren Russell er derimot født på Jamaica.

(©NTB)