Irritert Weng: – Mer skuffet enn jeg var under hele OL

Heidi Weng oppgitt over «frekk» manøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hva som skjedde og intervju med Heidi Weng over! (video med tillatelse fra NRK)

Heidi Weng ble nummer ti i prologen, og lå på en fin andreplass da det gikk galt i kvartfinalen under lørdagens sprint.

I den siste utforbakken snek imidlertid amerikanske Sophie Caldwell seg forbi, og sendte Weng ut i ubalanse.

– Jeg følte meg så bra, og så var det en som kjørte over meg. Da blir det vanskelig å stå på skien. Jeg kom i ubalanse, og gikk fra å være nummer to til sist. Det var utrolig irriterende, det vil se liksom ikke for meg. Når jeg er i så god form, så får jeg liksom ikke noen uttelling for det. Jeg synes det var litt frekt å kjøre over skia. Det var kjedelig, sier Weng til TV 2.

– Hva skjedde?

– Det er sånn som skjer i sprint. Når det er en annen som kjører rett over skiene dine så du kommer ut av balanse, så har du ingen sjanse i nedoverbakken. Hadde det vært oppover, hadde det ikke hatt noe å si, men når du kjører nedover og mister all fart har du ingen mulighet. Det er så typisk når jeg følte meg så bra som jeg gjør i dag, og så får jeg ingen uttelling. Jeg er rett og slett skikkelig skuffet. Jeg hadde lyst til å komme hit og klinke til, sier hun.

– Mer skuffet enn under OL
Verdenscupleder Weng hadde et skuffende OL, der hun ble vraket på stafetten og aldri var i nærheten av medalje på de individuelle distansene.

– Jeg trengte virkelig å få en opptur i dag, så det er utrolig kjedelig, sier Weng.

Hun tok lørdagens sprintskuffelse enda tyngre enn de svake OL-resultatene.

– Det blir bare stang ut hele veien for meg etter jul. Jeg er kanskje mer skuffet i dag enn jeg var under hele OL. Det er kjedelig, sier Weng.

– Hvorfor har det vært så mye stang ut etter jul?

– Har ikke peiling, men i dag hadde jeg kjempekropp. Det er bare så irriterende at noen skal ødelegge. Hvis jeg hadde vært sist og ikke hadde hatt noen kropp å gå med, så hadde det vært greit. Men når jeg er så bra, så er det ikke greit, sier Weng.

– Skjer sikkert noe i morgen også
Nå er 26-åringen redd det skal komme en ny nedtur.

– Jeg er bare litt oppgitt. Når du er så bra og ligger som nummer to nesten hele veien … når vil det snu liksom? Sånn føler jeg det. Det er sikkert noe som skjer i morgen også, sier hun.