SENGEPLASSER: Frelsesarmeens overnattingstilbud i Templet korps holder åpent de nettene når det er 10 minusgrader eller kaldere. De siste dagene har de holdt åpent en time lengre pga kulda.
SENGEPLASSER: Frelsesarmeens overnattingstilbud i Templet korps holder åpent de nettene når det er 10 minusgrader eller kaldere. De siste dagene har de holdt åpent en time lengre pga kulda. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix

Frelsesarmeen i Oslo utvider tilbudet i kulda

Ekstremkulda har fått Frelsesarmeen til å utvide sine tilbud i Oslo, og det er flere år siden sist så mange benyttet seg av overnattingstilbudene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kalde lufta fra Sibir, som den siste tiden har satt sitt preg på landet og Europa for øvrig, har ført til at Frelsesarmeen i Oslo nå utvider sine tilbud.

Denne helgen holder Frelsesarmeens migrasjonssenter i Urtegata på Grønland åpent én time lengre enn vanlig, fra klokken 16 til 20. I tillegg åpner overnattingstilbudet i Templet Korps, som ligger på Kommandør T.I. Øgrims plass 4, én time tidligere enn vanlig hele denne uken, slik at det er åpent fra klokken 21 til 8.

– Hver natt har vi nå om lag 70 personer som overnatter hos oss, og det er en dobling siden før ekstremkulda satte inn, sier lederen for Frelsesarmeens rusomsorg, Frode Woldsund, til NTB.

Han opplyser at det er mange år siden sist så mange har benyttet seg av Frelsesarmeens overnattingstilbud.

(©NTB)