Kvinnelandslaget slo tilbake

To dager etter å ha sluppet inn fire mål mot Australia slo Norges kvinnelandslag i fotball tilbake og holdt nullen i 2-0-seieren mot Kina i Algarve Cup.

SCORET: Maren Mjelde var med på å senke Kina. Foto: Roald, Berit

Martin Sjögrens landslag lekket mål i hele fjor og så ut til å ha falt tilbake til gamle synder i kampen mot verdensfirer Australia, som sikret 4-3-seier med scoring på overtid.

Tross flere endringer gjort med tanke på kampbelastning strammet det norske laget inn og holdt nullen fredag, for annen gang på fire kamper i 2018. I 2017 holdt laget nullen to ganger på 16 kamper.

Norge slet også med måltørke i fjor, men ser ut til å ha lagt det bak seg. Etter fem scoringer på to seierskamper i La Manga i januar er det blitt fem mål på de to første kampene i Algarve Cup.

Ingrid Engen og Maren Mjelde scoret i hver sin omgang da Kina ble slått i oppgjøret mellom lag nummer 14 (Norge) og 16 på FIFA-rankingen.

Sjanser
Sjögren hadde ikke strammet inn det defensive i den grad at Norge holdt motstanderen unna målsjanser. Kina kom til de første store tilbudene i kampen, og det var litt mot spillets gang da Norge tok ledelsen vel halvveis i første omgang.

Emilie Haavi fant Engen, som nikket ballen over en utrusende målvakt.

Begge lag hadde sine tilbud fram mot pause i Vila Real de Santo Antonio. Halvveis i annen omgang kastet Sjögren inn Wolfsburg-duoen Caroline Graham Hansen og Kristine Minde, og det bidro til at Norge koblet et kraftig grep på kampen.

Punktert
Norge kom til flere store sjanser, men spenningen levde ettersom Kina var farlig på kontringer. Lagkaptein Maren Mjelde fjernet den med sin scoring i nest siste minutt.

Norge avslutter mandag gruppespillet med kamp mot vertslandet Portugal, som overrasket ved å holde Australia til 0-0 på Estádio Algarve fredag.

Finale og plasseringskamper i turneringen spilles onsdag.