Landslagssjefen om Hegerberg-bråket: – Vi har kommet sterkt ut av det

EM-fiaskoen og den påfølgende konflikten med Ada Hegerberg, preget landslaget og satte samholdet på prøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var en brutal læring, men vi er en erfaring rikere, sier Chelsea-spiller og kaptein for fotballjentene, Maren Mjelde.

Se reportasjen i videovinduet øverst.

Få dager etter at Norge ble slått ut av EM i Nederland etter tidenes dårligste mesterskap, sa Ada Hegerberg nei til videre spill på landslaget.

I en pressemelding kom hun med en liste kritiske punkter. Både planleggingsarbeidet, gjennomføringsfasen og oppfølgingen ble kritisert.

– Vi kan ikke bestemme om folk skal være med på landslaget eller ikke, men det er selvfølgelig synd at de beste ikke vil være med. Hele laget var klare på at vi ikke kunne endre en beslutning tatt av andre, men vi sto samlet som lag og støttet treneren vår, sier Caroline Graham Hansen til TV 2.

Wolfsburg-spilleren er på samling med landslaget på Algarve-kysten i Portugal.

Graham Hansen innrømmer at EM-nedturen var vanskelig å takle.

– Det var tøft å mislyktes i EM, vi hadde trodde vi hadde mer å bidra med enn å ta null poeng og score null mål. Jeg tror vi kanskje har godt av som lag å få et slag i ansiktet en gang i blant. Vi kom godt ut av det som lag og gruppe, sier Graham Hansen.

– Har kommet sterkt ut av det
Landslagskaptein Maren Mjelde ønsker Hegerberg velkommen tilbake i varmen om hun ønsker.

– Hun er en fantastisk god spiller, og hvis hun er motivert igjen og har lyst til å komme tilbake en dag, så har selvfølgelig Norge brukt for de beste spillerne i landet, sier hun.

Landslagssjef Marin Sjögren mener spillergruppen har kommet styrket ut av bråjet.

– Samholdet og styrken i spillergruppa ble satt på en reell prøve i sommer. Det var tøft for oss, men jeg synes vi har kommet sterkt ut av det. Stemningen er veldig god nå. Jeg har lært mye av den vanskelig perioden etter EM i Nederland, det tror jeg også spillergruppa har, sier Sjögren til TV 2.

Derfor er storesøster Hegerberg vraket
Ada Hegerberg har takket nei til en plass på det norske landslaget, mens storesøster Andrine Hegerberg, som i høst meldte overgang til Paris Saint-Germain, er utelatt fra troppen.

– Andrine har ikke spilt spesielt mye de siste tre månedene. Hun hadde ingen spilletid i Birmingham, og etter at hun kom til PSG har hun kun spilt cirka 25 minutter. Så denne gangen vurderte jeg andre spillere som bedre, men så får vi se hva som skjer fremover med henne i Frankrike, sier Sjögren.