Fritert ris på ulikt vis

FRIED RICE: Få oppskriften på Adam Schølberg og Benedictes fried rice.
FRIED RICE: Få oppskriften på Adam Schølberg og Benedictes fried rice.
Få kokkenes oppskrifter fra «Fingrene av fatet».
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sofa-gutta Adam Schjølberg og Tore Petterson konkurrerer i episode 33 av Fingrene av fatet, mandag 5. mars.

Benedicte og Adams fried rice:

Ingredienser:

  • 4 dl rød ris
  • 8 dl hønsekraft
  • 4 stk gulrøtter
  • 2 dl frosne, grønne erter
  • 1 bunt vårløk
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 50 g cashewnøtter
  • Litt koriander til pynt
  • Salt og pepper
  • 1 dl nøytral olje til steking

Fremgangsmåte:

(Trenger en gryte og en stor panne eller wok panne)

1. Sett hønsekraften på koking i en gryte. Ha i risen når kraften har fått et oppkok, sett ned varmen (husk ha på lokk) og la dette putre lett i ca. 20 min.

Kutt opp vårløken, gulrøttene, løken og hvitløken i fine skiver (hvitløken finhakkes).

2. Kutt opp kyllingene i fine biter - ikke for store.

3. Kok opp gulrøttene litt i ca. 5 min slik at de er lettkokt før vi har de i panna. Ha i de frosne ertene helt på slutten før du siler vannet av og setter til side.

4. Bland sammen soyaoljen og sesamoljen i en bolle.

5. Pisk sammen eggene slik at de er klare for å ha i retten.

6. Sett på en stor panne og ha i nøytral olje. Stek kyllingen i oljen sammen med løken og hvitløken i ca. 3 min. Ha så i gulerøttene og ertene og rør lett sammen. Ha i eggeblandingen og rør sammen til det ser ut som en eggerøre.

7. Ha så risen over, bland godt sammen, ha vårløken og cashewnøttene i og bland sammen.

8. Til slutt har du i soya- og sesamoljeblandingen (ikke alt) smak til og eventuelt ha i mer om ønskelig.

9. Pynt med koriander og servér.

FRIED RICE: Øyvind og Tore lager fried rice på tre måter.
FRIED RICE: Øyvind og Tore lager fried rice på tre måter.



Øyvind og Tores fried rice:

Fried rice på tre måter:

1. Deep fried - tørket og fritert krydret med chili.
2. Rice fritters - friterte ris og krabbekaker.
3. Classic fried rice - med eggerøre og and.
Teryakisaus

500 gr kokt og avkjølt jasminris. Denne må kokes dagen før og være kald.

Fried rice fritters:

  • 1 beinkokt kongekrabbe
  • 100 gr kokt skinke Grøstad
  • 100 gr ris
  • 50 gr mel
  • 1/2 dl melk
  • 1 stk egg
  • 10 gr hakket ingefær
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 neve frisk hakket koriander

Hakke og blande alt til en røre, formes til boller og dyppes i mel, pisket egg og panko før den friteres.

Deep fried rice:

  • Kokt og tørket ris
  • Frityrolje
  • Litt salt
  • Chilipulver

Varm opp oljen til 200 grader, legg risen i en sil og dypp den i oljen til risen er luftig og sprø (ca 10 sekunder).

Fried rice:

  • 200 gr ris
  • 4 ss olje
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk chili
  • 1 bt sweet basil
  • 2 stk små bok choy
  • 2 egg
  • 1 stk andeconfit, lår

Varm en wokpanne og to små stekepanner.

Ha i olje og ris i wokpannen. La det ligge og steke mens man kutter chili, vårløk og bok choy. Ha i chili, vårløk og bok choy og stek videre.

Plukk anden og steke i en egen panne, glaser med litt teryaki. Blandes i risen når den er sprøstekt. Knus to egg i den andre. Stek egget til det er en relativt fast eggerøre og hell det oppi risen.

Visp alt sammen i wokpannen og legg opp i bollen. Topp med sprø fritert ris og sweet basil. Anrett med fritters på avispapir ved siden av.

Teryakisaus:

  • 2 dl soya
  • 100 gr brunt sukker
  • 1 stk sitrongress
  • 1 stk chili
  • 50 gr ingefær
  • 1 stk hvitløk
  • 4 stk lime

Hakk sitrongress, chili, ingefær og hvitløk og ha det i en kjele med sukker og soya. Kok sammen til det tykner og skvis inn limesaften. Miks med stavmikser og sil sausen.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook