SV-lederen måtte opereres:

Lysbakken mistet lappen på grunn av epilepsianfall

SV-leder Audun Lysbakken er tilbake etter hjerneoperasjon og lang tids sykemelding. Men har fått forbud mot å sette seg bak rattet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lang tids sykemelding er SV-leder Audun Lysbakken denne uken tilbake i politikken. Han med i SNAKK med Linn Wiik og programserien «Bak rattet».

I passasjersetet

Men Lysbakken måtte be programleder Linn Wiik om å ta styringen.

– Det er dessverre slik at hvis du får epilepsi så blir du fratatt lappen, sier Lysbakken.

I fjor fikk SV-lederen et epilepsianfall som sendte ham på akuttmottaket i ambulanse.

– Det som utløste det var en misdannelse i en blodåre i hodet, men som heldigvis lå slik til at den var mulig å operere bort.

– Så du har rett og slett operert hodet?

– Ja, jeg har det. Og jeg har opp i gjennom årene fått en del meldinger fra folk om at jeg bør ta en hjerneoperasjon. Nå har jeg gjort det, sier Lysbakken og ler.

Mener Thommessen må gå

TV 2 plukker Lysbakken opp i stortingsgarasjen, og milliardsprekken blir selvsagt tema på kjøreturen. SV og Lysbakken er en av flere som har bedt Olemic Thommessen om å gå av som stortingspresident etter at milliardene trillet ut garasjeporten.

– Jeg tror ikke det er Olemic Thommessens personlige feil at Stortinget har havnet i dette uføre, men han er den øverste lederen for hele prosessen, sier Lysbakken som trekker en parallell til da han måtte gå av som Barne- og likestillingsminister.

I 2012 måtte Lysbakken selv gå av som statsråd i Stoltenberg-regjeringen. Årsaken var bla. en utbetaling på 154 000 kroner til Jenteforsvaret. Problemet var at embetsverket frarådet den politisk ledelsen om å gi økonomisk støtte til Jenteforsvaret, som på det tidspunktet var en undergruppe av SVs ungdomsorganisasjon SU.

– Det er en grunnleggende ting med vårt politiske system. Hvis du er leder må du akseptere å ta ansvar også. Også de gangene du ikke føler personlig skyld, sier Lysbakken.

Se hele denne ukens SNAKK med Linn Wiik her.