Omfattende leteaksjon etter savnet kvinne (67)

Flere ressurser er satt til verks både til lands og til sjøs for å finne den savnede kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 04-tiden natt til fredag fikk politiet i Vest politidistrikt melding fra en familie i Lønborg-området i Bergen om at en kvinne (67) var savnet.

– Hun gikk ut av huset cirka klokken kvart over to på natten, og har ikke kommet tilbake. Ut fra den kulden som er nå, er vi redd det kan ha skjedd henne noe. Det er derfor vi har satt i sving det vi kan av ressurser, sa operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt til TV 2 fredag morgen.

Politiet er svært interessert i tips dersom noen har observert kvinnen. Hun beskrives som 166 cm høy, med normal kroppsbygning.

Kvinnen var tynt kledd da hun forlot sin bopel.

Flere ressurser ble satt til verks i leteaksjonen, og i løpet av natten ble redningsskøyter, Kystvakten og brannbåt satt inn i søket.

– Vi har nå fått bistand fra luftambulanse, og redningshelikopter gjør søk i områdene hvor vi tror kvinnen kan befinne seg. Vi har iverksatt de ressursene vi har, og på grunn av den lave temperaturen i Bergen er denne saken av høy prioritet for oss nå, sa Samsonsen.

Røde Kors og Norske Redningshunder er kalt ut og bistår i letingen. Hundepatruljer og droner blir også tatt i bruk.

Ved 16-tiden opplyste operasjonsleder Hans-Eirik Thue at søket fortsatt pågikk for fullt.

– Ingen har sett noe så langt. I førsteomgang fortsetter vi søket fram til det blir mørkt, så tar vi en ny vurdering av hva vi skal gjøre etter hvert, sier Thue.

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt.