I denne bygningen var det ifølge Oslo-politiet en ulovlig pokerklubb.
I denne bygningen var det ifølge Oslo-politiet en ulovlig pokerklubb. Foto: Anna Rydland Nærum/TV 2

Aftenposten:

100 politifolk i væpnet razzia mot pokerklubber

Fem ulovlige pokerklubber ble stengt torsdag kveld i Oslo etter en storaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

100 politifolk deltok torsdag kveld i en aksjon mot pokermiljøet i Oslo sentrum. Fem klubber ble stengt umiddelbart, skriver Aftenposten.

Kriminelle gjengmiljøer tvinger eller tilbyr klubber å betale beskyttelsespenger. Det er også mistanke om andre kriminelle forhold som narkotikaomsetning og utstrakt bruk av svart arbeid.

– Vi ser at tyngre kriminelle grupper tvinger eller tilbyr noen klubber å betale beskyttelsespenger. Men vi mener også at noen av disse kriminelle gjengene har tilknytninger opp mot eiersiden av klubbene, opplyser Stig Vasbø, leder av etterretningsseksjonen ved enhet sentrum.

Overfor NTB vil ikke politiet kommentere hvilke gjenger som er involvert. Fem personer er arrestert etter storaksjonen.

– Straffbart å drive

Oslo-politiet har i lengre tid etterforsket klubbene som tilbyr ulovlig pengespill på poker. Aksjonen skjer i samarbeid med Lotteritilsynet.

– Vi har hatt etterretning over tid og innsamlet informasjon om de aktuelle klubbene. Det er ikke spillerne som er i fokus her, men de som arrangerer eller medvirker til å arrangere ulovlig pokerspilling. Det er den organiserte virksomheten som er målet, sier politiadvokat Philip Green til NTB.

I første omgang er det bestemmelser i Lotteriloven om forbud mot organisert pengespill som benyttes for å slå til mot klubbene.

– Det er straffbart å drive disse pokerklubbene. Denne kriminaliteten strekker seg i tillegg mye lenger enn bruddene på lotteriloven, forklarer politiinspektør og leder av Oslo-politiets enhet sentrum, Tore Soldal, til avisen. (NTB/TV 2)