Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innlegget ble publisert på Facebook 13. februar, og har blitt mottatt med utelukkende positiv respons.

På drøyt to uker har over 6000 mennesker likt innlegget. 1200 har delt, og 2000 har lagt igjen en kommentar – der stort sett alle heier på Larsen sitt forslag.

Det var avisa Glåmdalen som omtalte saken først.

– Overveldende

Larsen sier hun ikke var ute etter å fiske likes, men forstod raskt at hun hadde truffet en nerve og rørt mange foreldre med innlegget.

– Responsen har vært helt overveldende, sier hun.

Larsen forteller til TV 2 at hun skrev innlegget fordi dette er et tema hun har tenkt på lenge. Som mor til fire barn har hun selv fått oppleve barnas frustrasjon rundt middagsbordet når leksene må gjøres.

Konflikter

Larsens sønn på åtte år ønsker å bli oppfinner, og han er fryktelig lei av leksene. Det har skapt mange konflikter i hjemmet, noe Larsen opplever som vondt.

Hun tror det er mange foreldre som kvier seg for å innrømme at leksene er noe som gjør hverdagen vanskelig.

– For noen tror jeg det nesten er skamfullt å ikke få til de gode leksestundene. Jeg synes ikke vi skal være skamfulle. Leksene er tilegnet en hverdag som ikke gjenspeiler det samfunnet vi lever i nå, sier Larsen til TV 2.

Demotiverte elever

Foreldre jobber fulltid, og barna har lange skoledager med tilhørende SFO. Larsen mener det finnes andre ting å gjøre som barna kan lære minst like mye av som lekser. Hun foreslår kakebaking hvor barna kan måle liter og desiliter.

Larsen jobber selv som lærer på Solør videregående skole og forteller at hun har god dialog med sine elever om hvordan de opplever leksene.

– Elevene forteller at de blir slitne, trøtte og demotiverte. Dette gjelder også for de ambisiøse elevene. Ungdomsgenerasjonen nå til dags er mer psykisk syk enn før, det må vi ta på alvor, sier hun.

Læreren tror det er realistisk med en leksefri skole. Hun sier det er flere skoler som har erfart utelukkende positive resultater ved å kutte leksene.

– Hjemmeleksene er en veldig etablert institusjon, og det er en stor endring som skal til, men at vi vil få en leksefri skole, det tror jeg helt sikkert!