Lakseceviche med mangosalat
Lakseceviche med mangosalat Foto: TV 2

Lag de lekre rettene fra «En kveld hos Kloppen»

Lakseceviche a la Silje Nordnes, eller spagetti a la Mia Gundersen. Velbekomme!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lakseceviche med mango og avokado

  • Personer: 4
  • Ingredienser 500 gram laks, skjæres i biter
  • 4 - 5 lime, juicen
  • 1 sitron, juicen
  • 1 chilli, finhakket
  • 1 rødløk, hakket
  • 1 ½ ts salt
  • 1 - 2 ts sukker
  • 2 mango, skjæres i biter
  • 2 avokado, skjæres i biter
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss frisk koriander, hakket

Slik gjør du:

Skjær fisken i pene tynne skiver eller terninger og legg i en bolle. Bland sammen sitrusjuice, sukker, salt, løk, chilli og pepper og hell over fisken. Dekk til fisken og sett kjølig til marinering i ca 1 time eller lengre.

Hell av mesteparten av marinaden når fisken har fått en kokt konsistens. Smak til med salt og tilsette mango, avocado, og hakket koriander. Drypp over olivenolje.

Cevichen kan spises for seg eller sammen med tortillalefser, ris, søtpoteter eller litt brød til. Skal den serveres som forrett må oppskriften halveres.

Spagetti bolognese. Foto: TV 2
Spagetti bolognese. Foto: TV 2

Mia Gundersens spagetti bolognese

Dette trenger du:

  • 800g kjøttdeig
  • 1 stor løk
  • 4 stilker stangselleri
  • 4 stk gulrot
  • 1 søtpotet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 tube tomatpuré (130g)
  • 3 ferske tomater
  • 2 bokser knuste tomater
  • Ajvar
  • Rødvin
  • 500g spagetti
  • Basilikum, frisk
  • Parmesan, revet
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du det:

1. Kutt alle grønnsakene i små terninger.

2. Stek løk, gulrøtter, stangselleri og søtpotet før kjøttdeigen has i.

3. Tilsett tomatpuré, hermetiske og ferske tomater sammen med ajvar (ca 1/3 glass) og 3-4 dl rødvin.

4. La koke på svak varme i minimum 20 minutter, men gjerne en time eller to. Smak til med salt og pepper. Kok pasta i rikelig med vann, og følg anvisning på pakken for koketid.

5. Serveres med revet parmesan og frisk basilikum.