NAPOLIS SUPERHELT: Dries Mertens gjør seg bemerket både på og utenfor banen, selv om han forsøker å holde sine utenomsportslige aktiviteter hemmelig. Forkledningen er for øvrig ikke som på bildet, som er hentet fra en landslagstrening med Belgia.
NAPOLIS SUPERHELT: Dries Mertens gjør seg bemerket både på og utenfor banen, selv om han forsøker å holde sine utenomsportslige aktiviteter hemmelig. Forkledningen er for øvrig ikke som på bildet, som er hentet fra en landslagstrening med Belgia. Foto: instagram.com/driesmertens/

Avslører hemmeligheten til forkledd fotballstjerne

Iført forkledning har Napolis toppscorer inntatt byens gater i ly av mørket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dries Mertens (30) herjer på et Napoli-lag som topper Serie A.

Belgieren er lagets toppscorer med 16 mål på 26 seriekamper.

Men Mertens har også båret på en hemmelighet, som nå har har blitt avslørt. Med forkledning har han dratt ut i Napolis gater for å hjelpe de som trenger det mest.

Det hele begynte i desember, da Mertens og laget kom hjem fra en bortekamp mot Torino.

Mertens ringte to av sine nærmeste venner i Napoli.

«La oss treffes. Vi kjøper margherita-pizzaer og deler dem ut til de som er sultne og bor på gaten. Det er veldig kaldt».

TOPPSCORER: Dries Mertens jubler etter å ha scoret mot Cagliari 26. februar.
TOPPSCORER: Dries Mertens jubler etter å ha scoret mot Cagliari 26. februar. Foto: Fabio Murru/ANSA via AP

Ikke lenge etter var Mertens på plass på Stazione di Piazza Garibaldi med et lass pizzaesker.

Napoli-stjernen kamuflerte seg godt, ettersom han ikke ønsket å bli gjenkjent. Han ønsket ikke oppmerksomhet om egen person eller medieoppslag.

Ifølge Corriere Della Sera ville han vise solidaritet og gi noe til de som trengte det mest. Han ville sørge for smil og varme i sin nye hjemby.

Derfor har han, iført caps og mørke solbriller, jevnlig kjørt rundt til forskjellige steder i Napoli for å dele ut pizza til de trengende.

På Instagram deler Mertens bilder fra garderoben, møter med venner og fester. Men ingenting fra sitt «hemmelige liv».

Mertens besøker også barn på sykehus, og adopterer hjemløse hunder med sin kone. Paret gir også økonomisk støtte til en kennel som risikerte å måtte stenge uten deres hjelp.

Mertens kan nå bli Napolis superhelt. Mannen som i all hemmelighet leverer pizza til de som trenger det. Mannen som i full offentlighet kan skyte laget til sin første Serie A-tittel siden Diego Maradona herjet i 1989/90-sesongen.

Det blir ikke større enn det i Napoli.