HARALD RØNNEBERG OM KONA:

– Da hun fikk barnet vårt i hendene ... det er det råeste jeg har sett

Harald Rønneberg (44) og kona prøvde å bli foreldre i nesten ti år før lykken endelig smilte til dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi hadde lyst til å bli tre, men det viste seg å være litt vrient, forteller Harald Rønneberg (44) åpenhjertig i programmet «En kveld hos Kloppen» på TV 2.

Sammen med kona Sølvi Haugland (44) hadde den populære programlederen prøvd å få barn i flere år. Da det ikke gikk, prøvde de surrogati og i desember 2014 kom lille Ludvig til verden.

– Vi prøvde å bli foreldre i nesten ti år, sier Rønneberg i programmet.

Ble vant til negative nyheter

– Det tok litt tid før vi skjønte at det kom til å bli vrient. Da prøvde vi IVF, prøverør og alt det der, og så funket ikke det, og det er jo litt rart å si det, men man blir litt vant til at sjansen for at det skjer er liten, forteller han.

Alle forsøkene krevde sitt, men de negative tilbakemeldingene satte ikke en stopper om ønsket om familie.

– Når telefonen kom og det var negativ nyhet, var det bare å la henne, og meg selv også, få lov til å synes at det var dritt så lenge man trengte det, og så var det på an igjen. Målet var klokkeklart. Vi skal bli tre!

Klikket med familien

På et tidspunkt fikk paret beskjed om at de ikke fikk lov til å gjøre flere prøverørsforsøk, så da prøvde de utenlandsadopsjon. Etter en tre år lang prosess gikk heller ikke det veien.

ENDELIG FORELDRE: Harald Rønneberg og kona Sølvi Haugland etter 10 års jubileet til talkshowet «Senkveld».
ENDELIG FORELDRE: Harald Rønneberg og kona Sølvi Haugland etter 10 års jubileet til talkshowet «Senkveld». Foto: Solum, Stian Lysberg

– Da hadde vi diskutert surrogati og besluttet oss for å gå for det, forteller han.

Rønneberg forklarer at hans leveranse ble blandet sammen med en anonym eggdonor i USA. Disse ble da befruktet, der det befruktede egget ble satt inn i en kvinne som da er surrogaten.

– De valgte oss. Vi klikket med den familien. En mann og en dame, med to barn, som bor i Ohio. En helt normalt, amerikansk familie, smiler Rønneberg.

Råeste ansiktsuttrykket

Og øyeblikket da sønnen ble født er noe han aldri vil glemme.

– Det ansiktsuttrykket på min kone som hun fikk når barnet kom i hendene hennes, er det råeste jeg har sett. Det har jeg bilde av. Det er så vakkert. Det var ti år med kamp og der satt den. Livet er nydelig, smiler han stolt.