Livet til Isabel Blanco (38) tok en ny vending etter OL-vrakingen

God kveld Norge (TV 2): Da livet var på det vanskeligste fant håndballveteranen en ny karriére.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Isabel Blanco debuterte på landslaget i 2004, men fire år senere sto ikke navnet hennes på listen over Marit Breiviks utvalgte OL-tropp.

– Det var den tøffeste tiden i min idrettskarriere. Det er ingen tvil om det, sier hun til God kveld Norge.

Fant tilbake til seg selv

Blanco forteller at hun etter vrakingen måtte melde seg ut av alt for å finne tilbake til seg selv – og den selvtilliten hun en gang hadde.

Men i dag er hun glad for det som skjedde.

– Hvis det ikke hadde skjedd hadde jeg ikke kommet inn i kunstboblen min, smiler 38-åringen.

For det var et lerret og litt maling som skulle redde Isabel Blanco da livet var på det vanskeligste.

– Når man kommer fra en tilværelse som toppidrettsutøver, så er det godt å ha et sted man kan være der det kun er meg som bestemmer, forteller Blanco.

Mesternes mester

Fredag tok hun en imponerende fjerdeplass i NRK-suksessen Mesternes mester. Da God kveld Norge møter henne i Portugal, er kroppen hennes dekket av brannmerker og blåmerker.

– Det var noen ganger jeg tenkte: «Hva i helsike er det jeg holder på med». Man går i det med livet som innsats. Det er rene galskapen.

Hjemme i Norge har Blanco et eget kunstverksted i Berger i Vestfold, og der håper hun å kunne gjøre kunstboblen til sitt levebrød.

– Jeg prøver å male ting som skjer, tanker man har, følelser og situasjoner man står i. Hvordan kropp og hjerne samarbeider, forteller hun.

I Berger bor hun sammen med ektemannen Thomas og sønnen Jeppe.

– Jeg håper virkelig at kunsten kan være en del av hverdagen min. At jeg kan få inn nok penger til å få hverdagen til å gå rundt, avslutter den tidligere håndballproffen.