LANDSLAGSSPILLER: Nora Mørk under VM-finalen mellom Frankrike og Norge.
LANDSLAGSSPILLER: Nora Mørk under VM-finalen mellom Frankrike og Norge. Foto: Ruud, Vidar

Nora Mørk har skværet opp med Håndballforbundet – fortsetter på landslaget

Nå innføres nye rutiner i lignende saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Husk: TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no kl. 20.15: Larvik-Byåsen

Nora Mørk og Håndballforbundet har skværet opp i striden der stjernespilleren på et tidspunkt truet med å gi seg på landslaget.

Det er klart etter et par dagers møtevirksomhet mellom håndballpresident Kåre Geir Lio og Nora Mørk.

Dermed fortsetter også Mørk på landslaget.

– Nora har uttrykt ønske om å fortsette på landslaget, og det er vi veldig glade for, sier håndballpresidenten til TV 2.

Mørk har vært frustrert og misfornøyd med håndballforbundets behandling av saken der hennes private bilder ble stjålet og spredd, men nå tas det grep.

– Vi har hatt et godt møte, sier Lio til TV 2.

– Vi er enige om å innføre nye rutiner i slike saker, og det mener Nora er gode grep.

Endrer rutiner

Saken blusset opp igjen under håndballherrenes EM da 26-åringen i et intervju var sterkt kritisk til NHFs trege behandling av saken, og krevde en offentlig unnskyldning.

Samtidig ble det kjent at bildene hadde sirkulert hos herrelandslaget i lengre tid, uten at det i Mørks øyner hadde fått konsekvenser.

– I 2018 er det utrolig trist at det eventuelt er jeg som må gi meg, mens man tar vare på dem som har gjort noe kriminelt. Jeg trodde jeg skulle møte mer forståelse i møtene vi har deltatt i, sa Mørk til VG.

Mørk var klar på at forbundet måtte fornye seg og i større grad verne om jenter på landslag.

Nå tas det grep.

– Det går på mange nye prosedyrer, nye rutiner for varsling, at det skal være enkelt å varsle og ulike systemer. Det er ett sett med virkemidler som skal gjøre oss bedre, forklarer Lio.

Til motangrep

Det var i et intervju med TV 2 i november at en knust Nora Mørk fortalte om de private bildene som var på avveie. Mørk gikk til motangrep og anmeldte personene som har delt bildene.

– Rent faktisk er det neppe mulig å stoppe spredningen, men vi gjør så godt vi kan. Vi velger å følge opp med politisaker og/eller erstatningskrav, sa advokat John Christian Elden i januar.

– Det er klart dette er vanskelig for Nora. Hun har ikke ønsket at dette skulle bli spredd. men hun har valgt å stå opp og ta den kampen, på vegne av sine medsøstre.

Nora Mørk er for tiden skadet, etter at korsbåndet røk i en kamp for Györ tidligere i februar. Dermed er det uvisst når 26-åringen kan være aktuell for landslaget igjen.

Husk: TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no kl. 20.15: Larvik-Byåsen