IKKE NOE STORT KONDOMBEHOV: Ifølge Lindsey Vonn og Mark McMorris går det roligere for seg i deltakerlandsbyen enn ryktene tilsier.
IKKE NOE STORT KONDOMBEHOV: Ifølge Lindsey Vonn og Mark McMorris går det roligere for seg i deltakerlandsbyen enn ryktene tilsier. Foto: NTB scanpix

OL-stjerner avslører: – Masse kondomer, men ingen sex

Lindsey Vonn og Mark McMorris melder om lite action i utøverlandsbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble delt ut 110 000 kondomer til vinter-OL i Pyeongchang, men skal man tro noen av deltakerne var det ikke noe stort kondombehov i utøverlandsbyen.

Med nesten 3000 utøvere på plass og overflod av kondomer, er det sikkert de som forestiller seg at det gikk heftig for seg. Men slik var det ikke for den amerikanske alpintsuperstjernen Lindsey Vonn.

– Det ble ikke noe på meg, det kan jeg si. Du blir nødt til å spørre noen andre som var heldig, for det var ikke jeg, sier Vonn, som tok bronse i utfor, til TMZ.

– Det skjer lite
Livet i deltakerlandsbyen er myteomspunnet, og før London-OL i 2012 skrev «The Secret Olympian» en bok om livet på innsiden. Forfatteren med pseudonymet «Anon» deltok under OL i Athen i 2004, og fortalte om sex og ville fester.

– Når man er god til noe, blir man fort attraktiv hos det andre kjønn. Her er det samlet mennesker som er ekstremt gode til det de gjør. I tillegg har de ofret mye og jobbet hardt i flere år. Når OL-konkurransen er over, slippes det løs en utrolig energi. Man kan nærmest lukte testosteronet og østrogenet. Da blir det mye «action», sa «The Secret Olympian» til TV 2 før London-OL.

Kanskje er det friskere stemning i de mer solrike sommerlekene, for skal man tro snowboardstjernen Mark McMorris var det ganske dødt i deltakerlandsbyen under lekene i Pyeongchang.

– De delte ut så mange kondomer, det er f*** meg helt sinnssykt. Men alle er så seriøse. Alle forsøker å være på tå hev. Jeg var der helt til siste slutt, men det skjer lite i OL-byen. Ingen alkohol, ikke noe annet, sier McMorris til TMZ.

Kanadieren tok for øvrig OL-bronse i slopestyle, der han henviste Ståle Sandbech til den sure fjerdeplassen.

Kondomskuffelse
Kondomene svarte heller ikke til alles forventninger. Før hvert OL er det snakk om hvor mange som skal deles ut. Derfor hadde kunstløperen Adam Rippon store forventinger, men i en Instagram-story under OL avslørte han at kondomene var en stor skuffelse for ham.

– Jeg vet ikke helt hva jeg forventet. Jeg tenkte kanskje de ville ha OL-ringene på seg eller komme i forskjellige farger, men nei. Det er bare myte. Jeg er ikke oppskaket, jeg er skuffet, sa Rippon ifølge Huffington Post.

– Men det er okay. Livet er ikke alltid som det virker, og noen ganger er kondomene bare helt vanlige. Og noen ganger er de ikke bare vanlige, noen ganger er de bare tilgjengelig ved poliklinikken utenfor treningssenteret. Og det er okay, fortsatte kunstløperen.

Fire bud
Da TV 2 spurte «The Secret Olympian» om eventuelle norske eskapader før London-OL, trakk «Anon» istedenfor frem nederlandske, britiske og amerikanske utøvere som festløver.

– Det vanligste er at utøvere på samme lag, innenfor samme idrett har seg. Deretter er det nest vanligste å treffe venner og bekjente av lagkamerater. Nummer tre på skalaen, er å møte utøvere fra en annen idrett, men fra samme land. Litt sjeldnere skjer det gnister mellom utøvere fra forskjellige land, men fra samme idrett. I tillegg har man alle de frivillige og de som jobber for OL-sponsorene, resonnerer «The Secret Olympian».

Den gang spurte TV 2 Olaf Tufte om beskrivelsene av livet i deltakerlandsbyen, men han kjente seg ikke igjen i det.

– Det høres jo behagelig ut. Vi er her for å prestere, men folk har levd i sølibat i lang tid. Det er vanlig med fest etter konkurransene, men jeg kjenner meg ikke igjen i historiene, sa roeren med OL-gull fra 2004 og 2008.

Ifølge forfatteren av «The Secret Olympian» er det fire bud OL-deltagerne må forholde seg til:

1. Ikke gå med medaljen inne i OL-landsbyen.
2. Ikke forstyrr de som skal i aksjon.
3. Ikke be om autografer.
4. Det som skjer i landsbyen, forblir i landsbyen.