– Obduksjon av de to som ble funnet døde i sitt hjem i fiskeværet Gjesvær lørdag, viser at de ikke er påført ytre skader som kan forklare dødsårsaken.

Det sier politijurist Karoline Gjønnes-Johansen ved Finnmark politidistrikt til TV 2.

– Det er tatt prøver som nå blir analysert, men resultatene vil ikke foreligge på flere uker. Blod- og urinprøver kan analyseres noe raskere, og kan bidra til å belyse saken noe raskere, sier hun.

Søndag, dagen etter at paret ble funnet, ble det kalt inn til folkemøte i Gjesvær i Nordkapp.

Der kom det fram at paret hadde vært syke siden forrige lørdag og var hos legen på torsdag og fikk medisin mot streptokokker, opplyste Runar Elde fra politiet i Finnmark.

– Det vi vet er at de har vært til legekonsultasjon på torsdag, hvor det ble påvist halsbetennelse og det ble påbegynt en pencilinkur, sa Elde til TV 2 søndag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten sier altså ingenting om hvorvidt streptokokkene var en medvirkende årsak til dødsfallene.

De avdøde er i midten av 40-årene. Parets tre barn var på adressen da foreldrene ble funnet døde, og nødetatene ble varslet via det eldste barnet. De blir tatt hånd om av kriseteamet i Nordkapp kommune.

Politiet understreker at de etterforsker saken bredt.