Neville: – Manchester United har kun én spiller i verdensklasse

Manchester United-legenden Gary Neville mener José Mourinho kun har én spiller i den ypperste verdensklasse i troppen.

José Mourinho ledet Manchester United til topps både i Europaligaen og ligacupen i sin første sesong som manager i klubben.

Denne sesongen ligger Manchester United for øyeblikket på andreplass i Premier League, og henger fremdeles med både i FA-cupen og i Mesterligaen.

Se hvordan Manchester United slo Chelsea i toppkampen søndag øverst!

Den tidligere Manchester United-backen Gary Neville, som de siste årene har gjort seg bemerket som frittalende ekspert på Sky Sports News, mener imidlertid at troppen Mourinho råder over ikke kan hamle opp med de beste i Europa.

– Kun en spiller i verdensklasse
Neville slår nemlig fast at Manchester United for øyeblikket kun har én spiller i verdensklasse i troppen.

– David de Gea er den eneste verdensklassespilleren Manchester United har, sier Neville på en pressekonferanse i forbindelse med en ny sponsoravtale for klubben han eier, Salford City, ifølge Goal.com.

Mange mener at nysigneringen Alexis Sánchez, som ble signert fra Arsenal i sommer, er en spiller i verdensklasse. Det vil ikke Neville være med på.

– Folk kan kanskje si at Sánchez er en spiller i verdensklasse, men det har han ikke vært i Manchester United foreløpig. Men ser du på det nivåret han har vist de siste fem eller seks årene, så har han vært i verdensklasse, poengterer Neville.

– Men De Gea er den eneste Manchester United-spilleren som denne sesongen har prestert i verdensklasse, konkluderer han.

Trekker frem Valencia
Noe overraskende utpeker Neville en back når han får spørsmål om hvem han mener er nærmest et «verdensklasse»-stempel av de øvrige spillerne i Mourinhos tropp.

– Den andre spilleren jeg vil si har vært briljant er Antonio Valencia. Så kan det diskuteres om han er i verdensklasse eller ikke. Men de siste to sesongene har han vært briljant, mener Neville, før han gjentar:

– Akkurat nå er De Gea den spilleren som står frem som en spiller i verdensklasse, og setter de andre i skyggen, påpeker han.