KNIVSTUKKET: Bare noen få meter fra porten inn til hjemmet sitt i Nordahl Bruns gate 22 ble Egil Tostrup Bråten funnet knivstukket i november 2002.
KNIVSTUKKET: Bare noen få meter fra porten inn til hjemmet sitt i Nordahl Bruns gate 22 ble Egil Tostrup Bråten funnet knivstukket i november 2002. Foto: Erik Johansen/SCANPIX

Fikk ett år lavere straff for drapet på Egil (23)

33-åring er dømt til ni og et halvt års fengsel for knivdrapet i 2002.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 33 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til ni og et halvt års fengsel for knivdrapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo sentrum i 2002.

I tingretten ble den tiltalte dømt til fengsel i ti og et halvt år, men han anket dommen. Fengselsstraffen lagmannsretten har kommet fram til, er altså ett år lavere.

Uløst i 14 år

33-åringen er også dømt til å betale til sammen 480.000 kroner i oppreisningserstatning til Bråtens etterlatte.

Drapet var lenge en av de store uløste drapsgåtene i Norge. I 2016 førte nye analyser av DNA-spor til et gjennombrudd i den da 14 år gamle saken.

3DNA-sporet ble funnet på en knivslire på åstedet hvor 23 år gamle Bråten ble funnet drept med et 6,5 centimeter dypt knivstikk i brystet.

Sporet førte til at en nå 33 år gammel mann ble pågrepet i november samme år. Som følge av hans forklaring ble også en annen mann pågrepet dagen etter. De to var henholdsvis 18 og 16 år gamle da Bråten ble drept på vei hjem til sin bolig i Nordahl Bruns gate i Oslo sentrum. (NTB)