Bergensk fiskesuppe

Hva passer vel bedre i kulda enn en varmende og velsmakende fiskesuppe? Bruk det du har tilgjengelig av fisk og sjømat og lag den bergenske varianten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 400 -500 g hvit fiskefilet, skinn og benfri. (Jeg brukte hys/ kolje og skrei/ torsk, velg det du har tilgang til bruk gjerne forskjellige typer hvit fisk. Velg det du har tilgang på)
  • 1 l fiskekraft (ev. utblandet fiskekraft konsentrat fra flaske)
  • 2 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 persillerot
  • 1/2 purre eller 1-2 vårløk
  • 2 1/2 dl melk + 4 ss hvetemel
  • 1-2 dl fløte eller seterrømme
  • Salt, pepper
  • 1/2 ss eddik eller sitronsaft
  • Dill eller gressløk
  • Syltet portulakk
  • Ev. små fiskeboller reker, dampede blåskjell (damp blåskjellene i egen kasserolle og bruk kraften sammen med fiskekraften.

Slik gjør du:

Rens og skjær grønnsakene i tynne staver/skiver og kok dem knapt møre i fiskekraften, ta dem opp.

Kok opp kraften på nytt, tilsett mel-jevning av melk og hvetemel under omrøring til passe konsistens. Tilsett rømme, kok opp og la suppen koke minst 10 min.

Smakt til med salt og pepper.

Skjær fisk i biter/ terninger. Tilsett fiskebitene i suppen, kok opp og la trekke i 4-5 min avhengig at tykkelsen på fiskebitene. Tilsett de kokte grønnsakene og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett ev. små fiskeboller, reker og/ eller blåskjell rett før servering.

Vel bekomme!