Real Madrid gikk på sjokktap etter overtidsdrama

To minutter på overtid scoret Gerard Moreno kampens eneste mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se vinnermålet i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Espanyol – Real Madrid 1-0

Kanskje var det rettferdigheten som seiret da Espanyol-spissen ble matchvinner:

I første omgang satte Gerard Moreno ballen i nettet bak Keylor Navas, men scoringen ble annullert for offside.

Avgjørelsen gikk forbi uten store protester fra Espanyol-spissen, men reprisene viste at Moreno så vidt stod på riktig side av offsidelinjen.

Revansjen fikk han to minutter på overtid, da på halv volley dundret ballen i mål fra ti meter.

Dermed fikk Espanyol endelig pyntet på den bekmørke statistikken mot Real Madrid. Sist gang katalanerne slo hovedstadslaget var i 2007, og siden har de bare klart uavgjort tre ganger på 22 kamper.

– Vi fortjente absolutt ikke å slippe inn det målet. Vi hadde en veldig god første omgang, skapte mange sjanser, men klarte ikke å score. Andre omgang var dårligere, men vi fortjente ikke et tap i sluttminuttene, oppsummerer Real Madrid-manager Zinedine Zidane, ifølge den spanske avisen AS.

Ronaldo hvilte

Zidane valgte å spare Cristiano Ronaldo i tirsdagens kamp. Portugiseren var ikke i troppen og ble hvilt til returkampen i mesterligaen mot Paris Saint-Germain neste uke.

I tillegg måtte Zidane klare seg uten Marcelo, Toni Kroos og Luka Modric, som alle er skadet. Også Casemiro, som har mageproblemer, måtte stå over.

Stjernespillerne var savnet da Real Madrid hadde problemer med å omgjøre ballbesittelse til sjanser mot Espanyol.

Etter en målløs første omgang ble Karim Benzema byttet inn i angrep, men franskmannen klarte ikke å gjøre utslaget for gjestene. Det klarte heller ikke Gareth Bale, som ble byttet ut etter 81 minutter etter en blek forestilling.

I sluttminuttene ble blant andre kaptein Sergio Ramos kastet fram i angrep, men det slo tilbake på bortelaget. Espanyol leverte en perfekt kontring, og Gerard Moreno satte seiersmålet kontant i mål etter å ha blitt servert av Sergio García i tredje tilleggsminutt.

Gigantluke opp til Barcelona

Real Madrid innehar fortsatt tredjeplassen på tabellen med 51 poeng på 26 kamper, men serieleder Barcelona har 14 poeng mer og én kamp til gode.

Espanyol er nummer 13 med 31 poeng etter den overraskende seieren.