Enormt hockeydrama: Lørenskogs sluttspillplass berget lenge etter kampslutt

Lørenskog berget av Manglerud Star i siste minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Lørenskog 6-3
Stjernen-Manglerud Star 4-5

Se jubelscenene fra Lørenskog-garderoben øverst!

Sluttspillplassen så tapt ut for Lørenskog etter 3-6-tapet for Vålerenga, men til slutt kom Manglerud Star som en reddende engel.

Stjernen ledet nemlig 4-3 over Manglerud Star og var på vei til å hoppe forbi Lørenskog på tabellen da det gikk galt et minutt før slutt.

Det var en god stund etter at Lørenskog-kampen var blåst av.

Mangleruds Chris Calhan utlignet til 4-4, og dermed mistet Fredrikstad-laget poengene de trengte. Da Stjernen ofret alt fremover for å ta seieren de trengte, ble det istedet nok en baklengs i åpent mål.

Enorm jubel

I Lørenskog-garderoben var det enorm jubel da Stjernen rotet det til.

– Vi får bare takke MS. Det var utrolig deilig. Det har aldri vært så mye glede i garderoben i år tror jeg, sier Sebastian Johansen til TV 2.

– Dette var helt jævla sjukt. Det må finnes noen der oppe, eller ett eller annet. Kulturen i MS er der fortsatt i alle fall. Det er helt fantastisk å se, sier Joakim Svendsen.

– Hvor stor er forskjellen på kvalik og sluttspill?

– Det er himmel eller helvete. Det er mange hundre tusen i inntekter for klubben, det er reiser, det er... Det betyr så mye at de klarte det. Det blir nok en svær bukett i posten, og litt penger inn i lagkassen deres tenker jeg,

Dermed ble to kamper med totalt 18 (!) mål avgjørende i sluttspillthrilleren.

– Ingen skal fortelle meg at hockey er kjedelig. Dette er helt sprøtt, sa TV 2s ishockey-ekspert Erik Follestad i løpet av målshowet.

Etter kampen valgte topp 4-lagene sine valg for sluttspill-kvartfinalene:

Storhamar-Lørenskog
Sparta-Manglerud Star
Lillehammer-Vålerenga
Frisk Asker-Stavanger

Kvartfinalene spilles torsdag.

TV 2 sender Frisk Asker - Stavanger Oilers på Sportskanalen og tv2sumo.no torsdag kl. 18.50. De tre andre kvartfinalene vises på tv2sumo.no.

Slet mot Vålerenga

Før runden hadde Lørenskog to poeng å gå på ned til Fredrikstad-klubben, og måtte dermed ha poeng for å være trygge på plassen i topp åtte, mens Stjernen måtte vinne for å ta seg til sluttspillet på grunn av innbyrdes oppgjør.

Alle medaljene i eliteserien i ishockey var delt ut før siste serierunde, og det største spenningsmomentet var hvilket lag som fikk den siste sluttspillsplassen og hvilket lag som skal spille nedrykkskvalifisering.

Lørenskog hadde den viktige åttendeplassen på tabellen før runden, men fikk en dårlig start mot Vålerenga i Furuset Forum. Martin Laumann Ylven scoret i hver av de to første periodene og sørget for at hjemmelaget ledet 2-1.

Simon Mattsson økte til 3-1, før veteranen Mats Trygg tente håpet for Lørenskog. Men Mattsson var ikke ferdigscoret. Svensken la på til 4-2 før tredje periode. I siste periode sikret Rasmus Juell og Tobias Lindström 6-3-seieren for VIF.

Bordet var dermed dekket for Stjernen.

Spenning

I Fredrikstad fikk Stjernen en drømmestart mot Manglerud Star. Hjemmelaget ledet 3-0 i starten av annen periode etter scoringer av Marcus Bryhnisveen, Markus Karlsson og Joshua MacDonald.

Christer Coldier Simonsen, Matthew Vanvoorhis og Peter Lindblad sørget for utligning, men Niklas Bröms ordnet ny Stjernen-ledelse. Med et drøyt minutt igjen å spille var vertene på vei mot kvartfinale, men så gikk alt galt. Christopher Calnan utlignet, før Joachim Hermansen sikret 5-4-seier for Manglerud Star.

Lørenskog ble åttende og siste lag som tok seg til sluttspill, mens Stjernen skal spille kvalifisering mot 1. divisjonslagene Narvik (vinner) og Ringerike (2.-plass), samt eliteseriejumbo Kongsvinger. Sistnevnte avsluttet seriespillet med 1-4-tap mot tabellfirer Frisk Asker.

Hett derby

Serievinner Storhamar avsluttet seriespillet med et derby mot bronselaget Lillehammer. Kampen var ubetydelig plasseringsmessig, men det var tydelig at begge lag ville ha med seg en god følelse inn i sluttspillet. Lillehammer vant 6-5.

Lillehammer åpnet best på hjemmeis, og Brett Cameron skaffet en 3-1-ledelse etter en periode. To av scoringene til Lillehammer kom i overtall i en periode Storhamar var hyppig i utvisningsboksen.

I midtperioden skapte Jørgen Langdalen, med sin første scoring for sesongen, og Joakim Jensen balanse i regnskapet, men Joakim Arnestad ga Lillehammer ledelsen igjen til 4-3 før siste periode.

I løpet av de siste 20 minuttene festet Lillehammer grepet om kampen, og Storhamar går inn i sluttspillet med tap i siste serierunde.

Stavanger hadde muligheten til å snappe femteplassen fra Vålerenga dersom VIF gikk på et tap mot Lørenskog, men da Oslo-laget vant ble kampen mot tabelltoer Sparta Sarpsborg ubetydelig. Sparta vant uansett 4-1 og gjorde at Stavangers dårlig form fortsetter før sluttspillet.