GOLFSTJERNE: Suzann Pettersen. Her fra US Open.
GOLFSTJERNE: Suzann Pettersen. Her fra US Open. Foto: Elsa

Suzann Pettersen invitert til mennenes Europa-tour

Suzann Pettersen er blant kvinnene som er invitert til å delta i en lagturnering på mennenes europatour i golf i England i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir første gang kvinner og menn konkurrerer både sammen og mot hverandre på europatouren for menn. Tutta skal spille sammen med engelske Melissa Reid i turneringen som spilles i matchplayformat over bare seks hull.

– Jeg gleder meg til å delta i turneringen sammen med Melissa. Jeg så på den i fjor og gleder meg til å representere kvinnegolf i år, skrev Pettersen tirsdag på Twitter.

Kapteinsduo

Mest oppmerksomhet får laget som består av Thomas Bjørn og Catriona Matthew, henholdsvis Europas Ryder Cup-kaptein og Solheim Cup-kaptein.

Dansken og skotten blir første mann og kvinner som spiller sammen i en matchplayturnering på øverste nivå. «Kapteinslaget» var ett av tre wildcardlag som ble offentliggjort tirsdag.

Reid og Pettersen er Europas kvinnelag, mens Georgie Hall og Charley Hull utgjør Englands kvinnelag. Et fjerde wildcardlag skal offentliggjøres i slutten av mars.

De danske fjorårsvinnerne Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen er allerede klare for turneringen. Ellers vil startfeltet bestå av 11 nasjonslag for menn, der spillerne kvalifiserer seg gjennom plasseringer på europatouren.

Bryter barrierer

– Denne turneringen er annerledes enn de fleste andre. Det handler om å ha det gøy og framstille sporten på en god måte, sa Thomas Bjørn.

– Det er også viktig å bryte ned barrierene som har eksistert mellom golf for menn og kvinner.

Golfsixes-turneringen i St. Albans avvikles 5. og 6. mai. Den innledes med gruppespill, og de to beste i hver gruppe går videre til cuprunder som innledes med kvartfinaler.

Alle kamper spilles som nevnt over bare seks hull.

(©NTB)