Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For åtte år siden tok USA OL-gull i curling da de slo Sverige under vinterlekene i Vancouver i Canada.

Stjernelaget som slo svenskene var listet opp med toppidrettsutøverne Homer Simpson, Marge Simpson, Agnes Skinner og rektorsønnen Seymour Skinner.

For skaperne bak The Simpsons har nok en gang forutsett fremtiden.

Lørdag 22. februar i Pyeongchang i Sør-Korea slo nemlig USA til i curlingfinalen for menn og tok nasjonens aller første curlinggull – rett foran nesa på Sverige med stillingen 10-7.

Ble sendt på tv i 2010

Episoden «Boy Meets Curl» ble for første gang sendt 14. februar 2010, og ble skrevet av Rob LaZebnik, skriver britiske The Mirror.

Og etter at hans åtte år gamle fiksjon ble til virkelighet, klarte han ikke å skjule begeistringen. Samme dag tvitret han:

«Gratulerer til @USACurling2018 med gull! Men det er ikke første gang USA slår Sverige. Marge og Homer gjorde det for åtte år siden.»

Forutså Trump som president i 2000

I år 2000 skrev Dan Greany, også en av The Simpsons manusforfattere, en skrekkepisode der han sendte Bart Simpson inn i fremtiden.

Og der satt ingen ringere enn Donald Trump med makten som USAs president.

Episoden «Bart to the Future» harselerer med hvordan USA ser ut etter et Trump-styre. Økonomien er kjørt helt ut av kurs, USA har lånt penger fra alle andre land i hele verden, og de kriminelle har tatt overhånd.

Greany sa selv i 2016 at episoden ble skrevet som en advarsel. De skulle se for seg et USA som var på vei til å krasje totalt, og da ble Donald Trump som president et naturlig valg.

– Dette var en advarsel til USA. Dette så ut som det siste, logiske stoppet før bunnen ble nådd. Den ble laget fordi det var konsistent med et USA som gikk av skaftet, sa Dan Greaney den gang til Hollywood Reporter.

Barts søster Lisa har imidlertid en lysere fremtid i episoden. Hun har blitt USAs øverste leder, og arver presidentstolen etter en forgjengeren Trump.

Så da er det bare å krysse fingrene og håpe på at Lisa Simpson vil bli USAs 46. president ved neste valg.