Neymar med brudd i foten – ute i to måneder

Paris Saint-Germains Neymar har pådratt seg et brudd i foten, og det er høyst usikkert om han rekker returoppgjøret i mesterligaen mot Real Madrid neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG informerte om skadeomfanget sent mandag kveld.

Se hvordan Neymar pådro seg skaden i Sportsnyhetene øverst!

Neymar har fått et brudd i et av de små mellomfotsbeina, som på fagspråket kalles metatarsale knokler.

– Nye undersøkelser utført i dag bekrefter en forstuing av den høyre ankelen, men også et brudd på den femte metatarsal, opplyste klubben. Bruddet er på yttersiden av foten.

Tirsdag ettermiddag melder Football-Espana, som gjengir opplysninger fra Marca, at Neymar må operere og er ute i to måneder som en følge av skaden. Sommerens VM-sluttspill for Brasil skal imidlertid ikke være i fare.

Nå benekter PSG-sjef Unai Emery at Neymar må operere.

– Vi må være tålmodige med Neymar, han vil ikke bli operert. Det er en liten mulighet for at han kan spille mot Real Madrid, men informasjonen om operasjonen er falsk, og vi må vente å ta en avgjørlese, sier Emery tirsdag.

Neymar ble fraktet av banen på båre i 3-0-seieren mot Marseille i den franske ligaen søndag.

SKADET: Neymar la selv ut dette bildet av sin skadde fot mandag.
SKADET: Neymar la selv ut dette bildet av sin skadde fot mandag. Foto: Neymar/Instagram

De første legeundersøkelsene etter kampen avdekket ikke et brudd, og PSG-trener Unai Emery var positiv til Neymars sjanser om å nå returkampen i åttedelsfinalen i mesterligaen mot Real Madrid.

Nå er det klart at han går glipp av kampen, som spilles 6. mars. Det er dårlig nytt for PSG, som ligger under 1–3 fra den første kampen.

Den franske klubben har ikke sagt noe om hvor lang tid den brasilianske stjernespilleren må regne med å være på sidelinjen.

(©NTB)