Erkerivaler i munnhuggeri før siste seriekamp: – Drømmescenario om de rykker ned

Årets siste serierunde i Get-ligaen er på trappene, og grunnspillet avsluttes med et lokaloppgjør det lukter svidd av når nedrykkstruede Lørenskog gjester Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vålerenga – Lørenskog fra kl. 18.55 på tv2sumo.no.

Lørenskog har slitt i Get-ligaen denne sesongen. Hvis de taper den siste kampen mot Vålerenga, samtidig som Stjernen vinner sin kamp mot Manglerud Star, må de kjempe med Narvik fra divisjonen under om å få spille hockey på Norges øverste nivå neste sesong.

På den annen side kan de sikre seg en sluttspillplass dersom de slår rivalen fra hovedstaden.

Vålerenga er allerede klare for sluttspillet denne sesongen, og har ikke så mye å spille for, men tanken på å ødelegge for Lørenskog er motivasjon nok.

Bitre fiender

– Drømmescenarioet er at vi sender dem ut i kvalik og at de rykker ned, slik at de må begynne å bygge på nytt, sier tidligere Lørenskog-spiller, nå Vålerenga, Martin Laumann Ylven.

– Jeg tror Lørenskog er et mye bedre lag enn alle som spiller i divisjonen under, så sjansene for at de rykker ned er minimale, men jeg unner dem ingenting, legger Vålerenga-kaptein Brede Csiszar til.

Kapteinen, som har vært i Vålerenga i en mannsalder, husker godt for noen år tilbake da Lørenskog hentet flere av osloklubbens stjernespillere, noe som svekket laget deres betraktelig. Nå ser gutta fra hovedstaden på muligheten til å gi dem et stikk tilbake.

Vålerenga-trener, Roy Johansen, har ikke like offensive kommentarer foran møte med rivalen.

– Det at det er Lørenskog, og at de ligger der de ligger, gir ikke meg mer motivasjon. Vi har ikke så mye å spille for, men vi skylder Get-ligaen å gi alt vi har, og det skal vi gjøre, sier Johansen.

Svar på tiltale

Lørenskog er klare for å ta opp kampen, og fniser av uttalelsene til motstanderen.

– Jeg skjønner at de har et lite mindreverdighetskompleks, de har tross alt blitt slått ut av Lørenskog i tre sluttspill. Jeg kan forstå at de vil ha oss ned, sier hovedtrener i Lørenskog, Kenneth Larsen.

– Vålerenga har et kjempesterkt lag og jeg ser på dem som favoritter til å bli norgesmestere sammen med Storhamar, og hadde jeg vært dem, ville jeg heller fokusert på det. Vi har kniven på strupen og masse motivasjon til å vinne denne kampen, legger han til.

Lørenskogspiller, Sebastian Johansen, deler trenerens syn og er klar på at de blir å se i Get-ligaen også neste sesong.

– Vi kommer ikke til å rykke ned. Vi skal gå ut med en enorm guts og slå Vålerenga i den kampen her, enkelt og greit, sier Johansen, og legger til

– Det skal bli deilig å slå dem, så må de spise ordene sine.

Get-ligaen tirsdag:

Lilllehammer - Storhamar fra kl. 18.30 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no (kampstart 19.00)

Vålerenga – Lørenskog kl. 18.55 på tv2sumo.no (kampstart 19.00)
Kongsvinger – Frisk Asker kl. 18.55 på tv2sumo.no (kampstart 19.00)
Stavanger Oilers – Sparta kl. 18.55 på tv2sumo.no (kampstart 19.00)
Stjernen – Manglerud Star kl. 18.55 på tv2sumo.no (kampstart 19.00)

Se sluttspill-valget kl. 21.40 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.