Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kaldfront med snø, regn og sterk vind fra Sibir nådde Italia søndag – og mandag kom snøværet til Roma. Colosseum, samt nærliggende Forum Romanum og Palatinerhøyden, har blitt stengt som følge av det uvanlige været.

Myndighetene har i tillegg oppfordret folk til å bli værende hjemme så mye som mulig, og stengt flere av byens skoler.

I tillegg er busstilbudet i byen kraftig redusert, og togtrafikken inn og ut er preget av forsinkelser og kanselleringer. Undergrunnsbanen i Roma går imidlertid som normalt.

Snøfallet har ført til at veiene har vært usedvanlig stille i turistbyen så langt, og isteden ser man heller mange fotgjengere som er ute for å fotografere Romas berømte bygninger kledd i snø.

Som følge av kulda har lokale myndigheter besluttet å holde flere kirker, undergrunns- og togstasjoner åpne for å gi husly til hjemløse.

Roma er ikke den eneste byen i Italia som har slitt med snøværet, og flere andre steder sentralt i landet har fått et hvitt teppe over seg. Søndag måtte fotballkampen mellom Juventus og Atalanta i Torino avlyses på grunn av snø.

(©NTB)

Tourists visit the Arch of Constantine during a snowfall in Rome on February 26, 2018. / AFP PHOTO / Vincenzo PINTO
Tourists visit the Arch of Constantine during a snowfall in Rome on February 26, 2018. / AFP PHOTO / Vincenzo PINTO Foto: Vincenzo Pinto