Politiet i Troms fikk flere bekymringsmeldinger fra publikum, så rykket de ut og fikk stoppet bilisten. Nå er det klart at lav hastighet og andre forhold gjør at mannen i 30-årene må klare seg uten førerkort i fire måneder. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Politiet i Troms fikk flere bekymringsmeldinger fra publikum, så rykket de ut og fikk stoppet bilisten. Nå er det klart at lav hastighet og andre forhold gjør at mannen i 30-årene må klare seg uten førerkort i fire måneder. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Foto: Junge, Heiko

Kjørte for sakte – da røk førerkortet i fire måneder

Politiet slo til etter tips fra publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At noen mister førerkortet på grunn av råkjøring er slett ikke uvanlig. Å miste det fordi man kjører for sakte, det er langt mer sjelden.

Men en mann i 30-årene fra Troms har nå fått erfare at det er fullt mulig. Tidligere i år ble han stoppet av politiet, etter tips fra publikum om uaktsom kjøring.

Den gang ble førerkortet beslaglagt. Nå er det klart at mannen må klare seg uten førerkort i fire måneder. Han har også fått en bot på 5.000 kroner.

Godt under fartsgrensen

Avisen Folkebladet var først ute med å skrive om hendelsen, som fant sted i januar.

Steingrim Ovesen er politioverbetjent ved Finnsnes lensmannskontor. Han sier til VG at mannen holdt en varierende fart, men lå godt under fartsgrensen.

– Han lå også dårlig i veibanen, slik at møtende trafikk måtte vike for ham. Nå skjedde det ingen uhell, men når vi får melding fra publikum tar vi det alvorlig for å hindre at ulykker skjer. sier Ovesen.

UP: Vi ber ofte bilister gasse på

Ikke oppstå fare eller voldes skade

Rent konkret finnes det ingen regler for hva som skal til for å miste førerkortet på grunn av for lav hastighet.

I slike tilfeller tar politiet utgangspunkt i Veitrafikklovens paragraf 3. Her heter det:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret»

Fotoboks: Så dyrt blir det hvis det blinker

Se video: Dette stuntet er temmelig ekstremt