NYTT PROSJEKT: Her er prinsesse Märtha Louise fotografert i Oslo Rådhus i 2017 i forbindelse med 100 års-jubileet for første lokallag for hørselshemmede i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYTT PROSJEKT: Her er prinsesse Märtha Louise fotografert i Oslo Rådhus i 2017 i forbindelse med 100 års-jubileet for første lokallag for hørselshemmede i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Märtha Louise starter Youtube-kanal om hester

Prinsesse Märtha Louise (46) satser på en ny karrière.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag lanserte prinsesse Märtha Louise (46) sin egen Youtube-kanal, kalt Hest360.

I en video forteller hun at kanalen skal være et sted hvor man kan lære alt om hest.

– Det er helt nytt. Ingen har gjort dette i Norge før. Det blir superspennende, sier Märtha Louise i en video.

Etter å ha lagt ut en selfie med hesten sin på Instagram, kom ideen om å lage en Youtubekanal. Bildet fikk voldsom respons, og Prinsessen tenkte derfor at her kunne det ligge et potensiale.

Youtube-kanalen skal Märtha Louise drive sammen med Geir Kamsvåg og Therese Alhaug, ifølge firmaets registering på Proff.no.

– Både Therese og jeg har ridd veldig lenge. Vi har tenkt å dekke alle grener, på alle nivåer i hestesporten. Vi håper på minst en, helst to videoer i uken, sier de i en video lagt ut på kanalen.

Hesteglad

Märtha Louise har vært opptatt av ridning og hester siden tidlig tenårene.

Da hun utdannet seg innen fysioterapi i Nederland, spesialiserte hun seg i bruk av hest innen slik behandling.

Märtha Louise konkurrerte i en periode for landslaget i sprangridning. Da deltok hun i både nasjonale og internasjonale mesterskap.

I 2000 la hun opp som konkurranserytter, men gjorde comeback i 2017.

– Prinsessen har flere hester på stall i Lommedalen, som både hun og de tre døtrene rir på. I fjor gjorde Martha comeback under Oslo Horse Show - og gjorde stor suksess, før hun på andre dagen falt av hesten og brøt beinet, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Ridningen ble hennes redning

I forbindelse med Märthas engleskole, har prinsessen også forklart at hestene lærte henne å kommunisere på mange plan, noe som senere førte henne til å utvikle sine spirituelle evner.

Märtha driver engleskolen Soulspring sammen med Elisabeth Nordeng.

– De senere årene har Märtha Louise kanskje fått mest oppmerksomhet på grunn av Soulspring, men det overrasker meg ikke at hun nå i større grad vil ta hest og hestehold inn i sin «portefølje». Hun sier selv at ridningen ble hennes egen redning som ung - og har betydd «alt» for henne, sier Totland.

– Dette har hun ført videre til sine egne barn, og nå vil hun spre sitt budskap enda videre i samarbeid med dyktige venner i ridemiljøet. Det skal bli spennende å se hva de får til, sier TV 2s kongehusekspert.

Prinsessen selv er svært engasjert for sitt nye prosjekt:

– Jeg gleder meg så utrolig mye til å dele min hesteglede med dere, sier Martha Louise.