STJÅLET:Denne alterkalken, som var ett av mange savnede klenodier fra Asserballe kirke, ble funnet i Als Sund i Danmark søndag.
STJÅLET:Denne alterkalken, som var ett av mange savnede klenodier fra Asserballe kirke, ble funnet i Als Sund i Danmark søndag. Foto: Politiet

Hobbyfisker fikk utrolig fangst på søndagsturen – nå kobles politiet inn i saken

Den tyske turisten sperret opp øynene da han fisket en gammel alterkalk opp fra vannet.

Danske BT skriver at en tysk hobbyfisker søndag gjorde et helt spesielt funn like ved Sønderborg helt sør i Danmark.

Bjørn Pedersen i politiet i Syd- og Sønderjylland sier til nettstedet at fanget en såkalt alterkalk da han fisket i Als Sund ved Sønderborg.

– Den tyske hobbyfiskeren fikk øye på noe i vannet, og dro det deretter opp. Så viser det seg å være en kirkekalk, som tilfeldigvis er blitt meldt stjålet tidligere i år, sier Pedersen til nettstedet.

En alterkalk er et kar som brukes til utdeling av nattverdsvin.

Den er formet som et stort beger på stett.

– Mens han fisket, tittet han ned i vannet, og der så han noe som blinket. Det viste seg å være en alterkalk, sier Pedersen til Nordjyske.

Leter etter stjålne kirkeklenodier

En unik alterkalk ble tidligere i år meldt stjålet fra Asserballe kirke.

– Det må være den. Ingen har enda identifisert den, men den har inngravert kirkens navn, sier Pedersen.

Ved innbruddet i kirken ble det også stjålet flere andre verdifulle ting, som blant annet 37 alterbegere og en obladeske.

Pedersen forteller at menighetsrådet i Asserballe Kirke er svært glade for at hobbyfiskeren fant alterkalken

– Han var veldig glad for at det er blitt funnet, men det er fortsatt andre ting som ikke er blitt funnet etter tyverier tidligere i år, sier han.

Mandag skal politiet avgjøre om politiet skal undersøke stedet hvor hobbyfiskeren fant alterkalken, i et forsøk på å finne det andre tyvegodset.