EKSKJÆRESTER: Robin Johansson og Sofie Elise avbildet sammen på Se og Hørs artistgalla i 2015.
EKSKJÆRESTER: Robin Johansson og Sofie Elise avbildet sammen på Se og Hørs artistgalla i 2015. Foto: Tor Gunnar Berland

Sophie Elises eks: – Jeg ble knivstukket syv ganger

Robin Johansson (24) skriver han ble knivstukket på åpen gate i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under et Instagram-bilde, delt søndag kveld, forteller 24 år gamle Robin Johansson at han onsdag forrige uke så blodet sprute etter å ha blitt stukket syv ganger med kniv.

«Klokka 01.45 natt til tirsdag hendte det verste. Jeg var ute med min lillebror og noen venner på Södermalm i Stockholm», starter Johansson det lange innlegget med.

Videre skriver 24-åringen at han fikk broren sin inn i en taxi og ba drosjesjåføren om å kjøre han hjem.

«Etter at han hadde dratt hjem skrek folk etter meg og lurte på hvor broren min hadde tatt veien. Jeg forsøkte komme meg bort fra alt bråket.»

«Spruter blod fra meg som en fontene»

Svensken forteller at han var på vei vekk fra stedet da han plutselig så to maskerte menn komme mot ham i høy fart. Ifølge Johansson ble han slått og knivstukket av de to mennene.

«Alt gikk fort og plutselig hadde jeg blitt knivstukket syv ganger. Jeg fikk tre stikk i låret, to i fingrene, ett på håndleddet og ett i ribbenet. Jeg klarte å løpe vekk fra stedet og inn på en bar for å få hjelp.»

Johansson skriver at han inne på baren la seg ned på gulvet og så blodet sprute fra kroppen som en fontene. På det tidspunktet var han sikker på at han skulle dø, forteller han.

Johansson skriver at han kom fra det uten indre blødninger og store skader, men at han måtte sy 35 sting i hånden, åtte i låret og seks sting i håndleddet.

«Jeg har også operert hånden og fingrene ettersom de ødela scenene mine. Nå jobber jeg med å få tilbake bevegeligheten i håndleddet og fingrene.»

Tør ikke politianmelde

Til svenske Expressen forteller han at han ikke politianmeldte hendelsen i frykt for hva gjerningsmennene kan finne på å gjøre.

– Jeg har sag at jeg er redd. Hvis jeg politianmelder dem, hva kan skje da? Hvis jeg hadde måttet vitne og peke dem ut hadde jeg vært redd for å bli drept, sier han til det svenske nettstedet.

Ifølge Expressen har politiet selv anmeldt forholdet.

Fengslet for vold mot kvinne og politimann

Robin Johansson og Sophie Elise var sammen i halvannet år og var også en stor del av den populære TV 2-serien «Bloggerne».

Paret gikk hvert til sitt i januar 2016. Kun en måned etter bruddet ble Johansson fengslet etter vold og trusler mot en kvinne og en politimann.

I dommen, som TV 2 fikk tilgang til i januar 2016, vises det til at volden mot det kvinnelige offeret var brutal og farlig. Både volden mot kvinnen og politimannen kvalifiserer til fengselsstraff isolert sett, står det i dommen.

«Det kraftige knyttneveslaget i ansiktet på fornærmede hadde stort skadepotensiale. Slaget medførte store hevelser rundt høyre øye og høyre side av ansiktet, til sykemelding i en uke og en blåveis som først forsvant etter to uker. Det var et hell at volden ikke fikk mer alvorligere konsekvenser for [fornærmede]»

– Jeg angrer så dypt

– Jeg skammer meg veldig over at Sophie skal behøve å gå gjennom dette for mine feil. Det er jeg som har gjort dette, og ikke henne. Hun er et tvers gjennom godt menneske og hun fortjener medalje for å være så sterk som hun er, sa Johansson den gang til Se og Hør.

– Det har vært en forferdelig tung tid siden dette skjedde. Jeg angrer så dypt og skulle ønske at det aldri hadde skjedd, sa han til ukebladet.

Sophie Elise ønsket den gang ikke å kommentere saken.

– Sophie Elise ønsker ikke å ha noe mer med denne saken å gjøre. Hun tar sterk avstand fra Robins handlinger, sa hennes manager, Marte Schei, til TV 2.

Johansson ble dømt til 90 dager ubetinget fengsel, og må i tillegg betale erstatning til voldsofferet, samt saksomkostningene. Dette innebærer 10.000 kroner i erstatning til det kvinnelige voldsofferet, og saksomkostninger som kommer på kr. 4000.

– Jeg ønsker å ta min straff så fort som mulig, for å komme videre i livet. Selv om dette er en sak som alltid vil følge med meg, sa Robin Johansson.

Klockan 01.45 natt mot onsdag så hände det värsta. Jag var ute med min lillebror och några vänner på Södermalm i Stockholm. Min lillebror hamnade i tjafs med några killar som genast försökte få bort honom från stället för att ’’snacka''. Jag förstod direkt att detta skulle sluta illa så jag tvingade in han i en taxi och bad han åka hem direkt. Efter han åkt hem skrek folk efter mig och undrade vart min bror tagit vägen, jag försökte bara ta mig bort ifrån allt bråk. Jag tar mig bort från platsen och ringer ett samtal till en vän för att höra om han kan komma och hämta mig. Helt plötsligt ser jag att två maskerade män springer mot mig. Jag känner hur dom slår mot mig och jag gör allt för att skydda ansiktet, rätt som det var känner jag ett stick i revbenet. Då förstod jag ganska snabbt att en kniv var inblandad, jag gjorde allt för att skydda magen hjärtat och ansiktet. Allt gick fort och helt plötsligt hade jag blivit huggen 7 gånger. Jag fick 3 hugg i låret, 2 på fingarna, ett på handleden och ett i revbenen. Jag lyckas på något sätt springa iväg från platsen. Jag sprang in på en bar för att få hjälp. När jag kom in på baren lägger jag mig på golvet och ser hur det sprutar blod från mig som i en fontän. Jag kände hur min energi sjönk och va helt säker på att jag skulle dö. Folk försökte få kontakt med mig men jag klarade inte att svara eftersom jag tappat så mycket blod. En kille tog sitt bälte och lyckades stoppa blödningen, utan dig så hade jag vart död, tack. Jag blev snabbt upphämtad av en ambulans som tog mig till sjukhuset. Mina hugg var 7cm djupa så att jag inte fick några inre blödningar och att mina organ klarade sig är ett mirakel. Jag har nu sytt 35 stygn i handen/fingret, 8 i låret och 6 i handleden. Har även opererat handen och fingrarna eftersom dem högg av mina senor, nu jobbar jag för att få tillbaka rörelsen i handleden och fingrarna samt att kunna gå normalt. Tack till den Svenska sjukvården, ni hart varit fantastiska! Idag är jag så glad för att jag lever, har dock blivit traumatiserad och en aning rädd för människor. Man ska aldrig underskatta någon. Ta vara på dina nära och kära, döden är närmre än vad man kan förstå. Kärlek

Et innlegg delt av Robin Johansson (@robinjohanson)