Zucca kan ha spilt sin siste NEw York Rangers-kamp:

– Jeg er spiller. Dere er eksperter. Blir jeg byttet bort, ser jeg positivt på det også

Mats Zuccarello svarte i natt journalistene etter lagets sjuende tap på rad. Mandag kan han forsvinne fra New York Rangers.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers tapte sin sjuende kamp på rad da det endte 2-3 etter sudden death mot Detroit Red Wings i NHL natt til mandag.

Men det er ikke bare på isen, der Rangers denne sesongen har slitt veldig, det står tungt til for Zuccarellos lag. Flere profiler har forsvunnet, og det er mange som tror at enda flere må bort før overgangsvinduet stenger mandag klokken 21.00 norsk tid.

Nordmannen har sett blant andre profilen Rick Nash forsvinne til Boston Bruins, og Zucca selv kan også ha spilt sin siste kamp for New York-laget.

– Tror du at du er Rangers-spiller etter klokken tre i morgen amerikansk tid?

– Jeg er spiller. Dere er eksperter. Det får dere drøfte mellom dere, og komme til en konklusjon, så ser vi i morgen. Enkelt og greit.

– Hva håper du?

– Jeg håper selvfølgelig jeg er Rangers-spiller. Det er ingen som vil bli byttet. Men blir jeg byttet bort, så ser jeg positivt på det også. Det er vinn-vinn, sa Zucca til TV 2 og andre norske medier etter søndagens tap.

– Man blir frustrert og det går utover motivasjonen
Zuccarello er inne i sin andre periode i Rangers, men har siden tilbakekomsten i 2013 etter hvert utviklet seg til å bli en av lagets mest sentrale spillere. Denne sesongen har imidlertid vært en stor nedtur, og ledelsen har i det siste gått åpent ut i brevform og bekreftet at deres hovedprioritert er å få inn unge spillere, og at kjente fjes kommer til å forsvinne.

– Hvor mye tenkte du på at dette kan være din siste Rangers-kamp?

– Da er det den siste. Sånn er det bare. Jeg tenker ikke noe på det.

– Hvordan har det vært å holde seg profesjonell i denne situasjonen?

– Man blir frustrert. Man tenker på det. Det går selvfølgelig utover motivasjonen i ny og ne. Man skal ikke stikke det under en stol. Det skal ikke gjøre det, men vi er mennesker. Vi har tanker og følelser. Alt det som har skjedd i det siste går selvfølgelig inn på hver enkelt på forskjellige måter. Det er mye rykter her og der og mye prat. Sånn er det. Vi er i den situasjonen vi er, og skal få det tøft med å komme til sluttspill, sa Zucca etter søndagens kamp.

30-åringen bekrefter at stemningen i laget er laber, og selv om det virker som om klubbledelsen kun tenker på neste sesong, så må det snart en seier til for å løfte en nedtrykt spillergarderobe. Ellers kan det spøke også neste sesong.

– Vi har tapt sju på rad, så du kan tenke deg selv. Det er 19 kamper igjen, og hvis vi skal tape 19 på rad så trenger vi mer enn seks måneders «recovery». Vi kan ikke tape alle kamper. Så gøy er det ikke å tape kamper. Uansett hvilken situasjon man er i, så hadde det vært hyggelig å få en seier, sa nordmannen.

– Jævla frustrerende å tape
30-åringen har tidligere uttalt at alle ryktene som svirrer rundt går inn på ham og lagkameratene. I tillegg til Nashs overgang til Bruins, har også Michael Grabner forsvunnet til New Jersey Devils. De største navnene som fremdeles er i Rangers-troppen er Zuccarello og kaptein Ryan McDonagh.

– Blir det deilig når overgangsfristen endelig kommer?

– Det er ikke bare rykter. Vi mister gode spillere. De som kommer inn gjør en knallhard jobb, men det er klart at det tar tid. Vi er ikke gode nok, rett og slett. Det er jævla frustrerende å tape, uansett hvilken posisjon vi er i, sa Zuccarello.

Nash-erstatter assisterte to mål i første kamp
Selve kampen søndag var av det dramatiske slaget, da Zucca og lagkameratene hentet opp igjen 0-2 og sikret overtid på hjemmebane. Nash-erstatter Ryan Spooner, som kom i bytte da stjernespilleren forsvant til Boston, gikk rett inn på laget og serverte to målgivende, i det som må sies å være en godkjent start på sin nye karriere. Dessverre for både Spooner og Zucca, holdt imidlertid ikke snuoperasjonen til mer enn et hederlig tap i overtiden. Seks sekunder før slutt avgjorde Trevor Daley for Red Wings.

æ Vi spiller en ålreit kamp og taper på sudden death. Vi gir dem lette mål igjen, og sånn er det når man har et litt fresht lag som ikke har vært med så mye. Da blir det sånn, men gutta kjemper på. Vi har mistet noen klassespillere, og har noen skader. Så har vi fått opp en del som ikke har vært med i gamet så lenge. Når vi får opp så mange på en gang, og har rutinerte lag som har gode spillere, så tar det litt tid å komme inn i det nivået, sa Norges største ishockeystjerne.

PS! I skrivende stund gjenstår drøyt tolv timer gjenstår av overgangsvinduet, som altså stenger 21.00 norsk tid.

Lik TV 2 Sporten på Facebook